23948sdkhjf

Ekstraregning på vej til fjernvarmekunder

Dansk Fjernvarme mener ikke, at afsat pulje er nok til skærme for fjernelsen af støtte til fjernevarmekunder

Når en bestemt type støtte, det såkaldte grundbeløb, frafalder fra nytår kan op mod 200.000 fjernevarmekunder forvente en ekstraregning på mere end 4.000 kr. 

Det skriver Finans.dk, der citerer et svar fra Lars Chr. Lilleholt til Folketingets energi-, forsynings- og klimaudvalg:

Grundbeløbets ophør vil ramme nogle værker og varmekunder hårdere end andre. Hvis man veksler hver bortfalden støttekrone 1 til 1 til stigende varmeprisstigninger, skønnes det, at cirka 200.000 husstande kan få varmeprisstigninger over 4.000 kr. årligt.

Der er hensat en pulje med midler til at håndtere fjernelsen af grundbeløbet, men Dansk Fjernvarme mener ikke, det er nok:

- Der er højst afsat midler til nogle meget få og meget dyre værker. Men hele den store gruppe af kraftvarmeværker, der mister grundbeløb, får jo ikke nogen hjælp på den korte bane. De vil derfor stå i en situation, hvor de allerede den 1. januar kommer til at opleve stigende varmepriser, sagde Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, i juni til Finans.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093