23948sdkhjf

Goldwind skalerer op i Danmark

I 2016 etablerede den kinesiske vindmølleproducent Goldwind en udviklingsafdeling i Danmark. I dag består afdelingen af 25 ingeniører, og den kinesiske producent har netop åbnet et nyt domicil i Søften nord for Skejby med plads til 70 ansatte

Goldwind betegner sit danske kontor som en forpost, der kan være med til at arbejde med nye tendenser og muligheder for at forbedre konkurrencedygtigheden af Goldwind, hvor hovedparten af de 8.000 ansatte er at finde i Kina. Og ifølge Goldwind’s førstemand i Danmark, Bo Juul Pedersen, er der flere ansatte på vej i Danmark.

- Vores målsætning er fortsat vækst, med ansættelse af flere ingeniører og udvidelse af vores aktiviteter. Udover vores nuværende fokusområder, som inkluderer aerodynamik, lastberegning og reguleringsalgoritmer samt mekanisk, elektrisk, hydraulisk, og elektromagnetisk design, vil vi også etablere udviklingsgrupper indenfor monitorering og diagnosticering samt offshore teknologi, siger Bo Juul Pedersen, der også er Goldwinds chefingeniør i Danmark.

Goldwind har slået sig ned i Søften i den nordlige del af Århus, og dermed i umiddelbar nærhed af både Vestas og MHI Vestas.

- Placeringen er ingen tilfældighed. Østjylland er at betragte som et kompetencecentrum indenfor udvikling af vindmølleteknologi, og rekrutteringsmæssigt vil det nye kontor, med plads til 70 medarbejdere, med sikkerhed kunne understøtte vores fortsatte vækst, udtaler HR-ansvarlig Dorit Bech Andersen i en pressemeddelelse.

Goldwind har 20 års erfaring i vindmøllebranchen og har installeret mere end 28.500 vindmøller på globalt plan med en samlet kapacitet på mere end 44GW. I 2017 var Goldwind verdens tredjestørste vindmølleproducent kun overgået af Vestas og Siemens Gamesa.

Artiklen bringes i samarbejde med Vindmølleindustrien - www.windpower.org

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128