23948sdkhjf

Underleverandører i vindbranchen presses

Hele sektoren og branchen er ved at tilpasse sig til nye støttesystemer, lyder det fra brancheorganisation

Hård konkurrence og nye støttesystemer har øget presset på de store vindmølleproducenter, og det kan mærkes hos de underleverandører, der ellers har levet godt af vindbranchens fremgang.

Det skriver Jyllands-Posten, der har set på en ny analyse, der viser, at indtjeningen i størstedelen af virksomhederne tog et dyk sidste år, og at der er et større behov for effektiviseringer og konsolidering.

- De priser på parkerne, der bydes ind på i dag, er ikke nødvendigvis noget, de (udviklere som Ørsted, red.) kan tjene penge på. Det kræver, at de henter besparelser, og jeg tror ikke, at der er nogen underleverandører, der ikke oplever et pres som følge af det, siger Lars Cordt, partner hos kapitalfonden Axcel, der ejer Mita-Teknik og Nissens, som begge er store inden for vind, til avisen.

Støttesystemerne verden har ændret sig fra fast tilskud til auktionsbaserede systemer, og det har givet hård konkurrence.

Dermed kæmper virksomheder som Vestas og Siemens Gamesa med indtjeningen, og derfor trykker de de mange underleverandører.

- Hele værdikæden og sektoren er ved at tilpasse sig, og vi skal formentlig have både 2018 og 2019 med, før vi ser resultaterne af det, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien, til Jyllands-Posten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174