23948sdkhjf

Igen god vækst i eksporten

Danmarks eksport voksede markant i januar 2011. Udenrigsministeriets cheføkonom forudser, at 2011 kan blive et endnu bedre eksportår end 2010, hvis udviklingen fortsætter sådan.
Vareeksporten voksede markant i januar 2011. Samtidig viser de reviderede tal fra Danmarks Statistik, at faldet i eksporten i fjerde kvartal 2010 ikke var så stort som tidligere opgjort. Sammenlagt tegner det en forsættelse af den positive trend i vareeksporten, som blev indledt i marts 2010.

Den sæsonkorrigerede vækst i januar 2011 er foreløbigt af Danmarks Statistik opgjort til 4,7 % eksklusive energi, skibe og fly og væksten de seneste tre måneder til 2,2 % i forhold til de foregående tre måneder.

Størst vækst i USA og Tyskland
De reviderede tal for fjerde kvartal 2010 indebærer samtidig, at faldet i fjerde kvartal, som skyldtes en nedgang i afsætningen af råvarer og vindmøller, kun var 1,7 %, mod tidlige opgivet 2,0 %.

- De seneste tal fra Danmarks Statistik er klart positive. En månedsvækst på 4,7 % i den underliggende vareeksport (dvs. eksklusive energi, skibe og fly) er ganske højt og i god overensstemmelse med den kraftige efterspørgsel på mange af Danmarks eksportmarkeder. Fortsætter væksten på bare nogenlunde dette niveau, kan 2011 blive et endnu bedre eksportår end 2010, hvor årsvæksten nåede op på 8,6 % i den underliggende vareeksport, siger Jacob Warburg, cheføkonom i Eksportrådet i Udenrigsministeriet.

I januar 2011 var det især eksporten til Tyskland og Italien, som trak væksten op, mens eksporten til USA faldt. Set over de seneste tre måneder har det amerikanske marked imidlertid vist størst fremgang efterfulgt af eksporten til Tyskland. Væksten berører i høj grad på en øget afsætning af kemikalier, medicin og fødevarer, hvortil kommer et øget salg af energivarer og transportmidler, herunder olieboreplatforme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11