23948sdkhjf

NRGi overtager vindprojekter

Forretningsenheden NRGi Renewables under energikoncernen NRGi har overtaget cirka 300 MW projektrettigheder fra Ecopartner til sin portefølje af vindprojekter

NRGi Renewables er rykket et skridt nærmere sin målsætning om at investere i og opbygge en portefølje på vind- og solprojekter.

Som en del af den strategiske udvikling – og som supplement til den eksisterende portefølje med over 100 MW idriftsatte vindmøller og solcelleparker – har NRGi Renewables overtaget projektrettigheder fra den århusianske projektudvikler, Ecopartner, til at udvikle en portefølje på cirka 300 MW danske vindprojekter.

- Vi er her for at blive en langsigtet aktør på det danske marked for vind- og solprojekter. Derfor er det nødvendigt at have øje for projekter fra tidlig udvikling til allerede etablerede projekter. Aftalen med Ecopartner giver os mulighed og yderligere kompetencer til at arbejde længere bagud i værdikæden, og jeg ser gode muligheder i at arbejde videre med de overtagne projektrettigheder sammen med de lokale interessenter og kommuner, fortæller Jakob Bundgaard, der er administrerende direktør for NRGi Renewables, i en pressemeddelelse.

Som en del af det strategiske skifte begynder Ecopartners projektudviklingschef Allan Dahl Larsen hos NRGi Renewables. Han vil fremadrettet være en central del i at udvikle og drive de nye projektudviklingsaktiviteter sammen med resten af teamet i NRGi Renewables.

Ecopartner har i mere end 10 år specialiseret sig i udvikling, opførelse og drift af vindmølleprojekter, og forvalter i dag i alt cirka 125 vindmøller i Danmark og Tyskland med en samlet årsproduktion på cirka 250 GWh. Aftalen med NRGi Renewables betyder, at man fremover vil koncentrere sig om drift og administrationen af vindmølleprojekter.

- Det handler i sidste ende om at skabe en grøn fremtid for Danmarks energisystem, og når vi nu afleverer stafetten til et af Danmarks store energiselskaber, tror jeg på, at det giver de bedste forudsætninger for at vores projektportefølje udvikles fremadrettet, fortæller Erling Salling Olesen, der er stifter og direktør hos Ecopartner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097