23948sdkhjf

Bladt henter ordre på 23 vindmøllefundamenter

Det er ikke mere end et par måneder siden, at Bladt Industries sikrede sig kontrakten på transformerstationen til det belgiske offshore vindprojekt Northwester 2.

Nu har virksomheden sikret sig ordrer på henholdsvis 23 monopæle samt overgangsstykker og én monopæl samt overgangsstykke til transformerstationen til samme projekt.

Det er den belgiske totalentreprenør Jan De Nul NV og den belgiske udvikler af projektet, Parkwind NV, der har placeret ordren hos Bladt Industries.

Fundamentsprojektet igangsættes 1. november 2018. Indtil da vil Bladt Industries iværksætte en designoptimeringsproces sammen med Parkwind og Jan De Nul med det formål at sænke omkostningerne på fundamenterne.

- Denne designoptimeringsproces er i tråd med Bladt Industries’ strategiske fokus i forhold til at bidrage til at sænke energipriserne for offshore vind. Bladt Industries har blandt andet udviklet et designkoncept, der har til formål at reducere de samlede omkostninger for offshore fundamenter, skriver Bladt Industries i en pressemeddelelse.

Bladt Industries kommer til at fremstille både monopælene og overgangsstykkerne i Aalborg. Monopælene har en diameter på op til 8 meter, en længde på op til 82 meter og en vægt på op til ca. 1000 tons. Overgangsstykkerne har en diameter på op til 6,8 meter, en længde på ca. 20 meter og en vægt på 189 tons.

Northwester 2 styres og udvikles af Parkwind NV, som har ansvaret for opførelsen af parken. Parken bliver installeret i den belgiske del af Nordsøen ca. 46 km fra den belgiske kyst og får en samlet kapacitet på 219 MW.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078