23948sdkhjf

Millionstøtte til brint-rustvogn og brint-tankstationer

Puljen til fremme af brændselscellekøretøjer har haft den store pengepung fremme.

Der er netop tildelt i alt 10 millioner kroner til tre projekter, der skal støtte udbredelsen af brintbiler og andre brændselscellekøretøjer i Danmark.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Støttemidlerne går både til indkøb af flere brintkøretøjer og til mulighederne for at få tanket bilerne op. Det er en håndsrækning til det enkelte projekt, men bidrager også generelt til omstilling mod en grønnere transport i fremtiden, siger Kasper Rosenstand, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Det er både private virksomheder og offentlige organsationer, der kan få tildelt støtte fra puljen, der er afsat af et politisk flertal bestående af regeringen, Socialdemokratiet og Radikale Venstre.

Rustvogn & tankstationer
Puljen har i denne omgang støttet Herning Kommunes indkøb af fem brintkøretøjer med 1,25 mio. kr.; Bedre Begravelses ombygning af en rustvogn til brint-rustvogn med 0,35 mio. kr. samt Everfuel Denmarks etablering af to brintfyldestationer og indkøb af 19 brintkøretøjer med 8,1 mio. kr.

- De to nye tankstationer for brintbiler, som placeres i Herning og Sønderborg, skal gøre det nemmere for de brintbusser og -brintbiler, der allerede kører på vejene, at blive tanket op flere steder rundt i landet. Det er endnu et skridt på vej mod en velfungerende infrastruktur for miljørigtige biler, forklarer Kasper Rosenstand og tilføjer:

- Udover infrastruktur er der også tildelt støtte til indkøb af brintdrevne taxaer, kommunale tjenestekøretøjer samt en bedemandsforretning, som vil ombygge et brintkøretøj til en brint-rustvogn. Det viser tydeligt, at der er plads til og stor interesse for at bruge endnu flere brintkøretøjer indenfor forskellige brancher herhjemme.

Det er en betingelse for at få tilskud, at man selv kan finansiere 50 procent af projektomkostningerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11