23948sdkhjf

Danmark investerer 300 millioner i 108 MW vind i Bolivia

Regeringen ønsker, at Danmark bidrager til bæredygtig økonomisk vækst, som kommer alle til gode - også i udviklingslandene.

Danmark har via Danida Business Finance investeret 300 mio. kr. i et 108 MW stort projekt i Santa Cruz i Bolivia. Den bolivianske centralbank bidrager også med lån til projektet, som udgør en investering på i alt ca. 1,2 mia. kr.

- Vindmølleparkerne vil stå klar i 2020 og sikre grøn energi til ca. 1 mio. mennesker. Danmark giver dermed et vigtigt bidrag til Bolivias målsætning om grøn omstilling og øget adgang til stabil strømforsyning for 95 pct. af befolkningen i 2020. Projektet er endnu et vigtigt skridt på vejen til at indfri verdensmålene inden 2030, siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Det er Vestas, der har vundet opgaven med at levere vindmøllerne til projektet, der er Vestas’ første i Bolivia.

Om Bolivia

Der bor 11 mio. mennesker i Bolivia, som er et af de fattigste lande i Sydamerika.

Landets energipolitik sigter mod at nedbringe afhængigheden af fossile brændstoffer og i højere grad bruge bæredygtige energikilder.

Danmark har tidligere bidraget med rådgivning, teknisk ekspertise og et mindre pilotprojekt på solenergi og dermed understøttet den grønne omstillingsproces i den bolivianske energisektor.

Vindmølleprojektet er derfor en direkte udløber af det mangeårige dansk-bolivianske bistandssamarbejde.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126