23948sdkhjf

KlimaByen forsinkes et år

- Den oprindelige tidsplan har simpelthen været for optimistisk, erkender projektleder

Det har længe været en kendsgerning, at det ambitiøse klimatilpasningsprojekt, ”KlimaByen”, i Middelfart ikke ville komme til at stå færdigt efter sommerferien som oprindeligt forventet.

Nu meddeler partnerne bag projektet – Realdania, Middelfart Spildevand og Middelfart Kommune – at det samlede projekt forsinkes et år og dermed vil stå helt færdigt efter sommerferien i 2019.

- Den oprindelige tidsplan har simpelthen været for optimistisk. Så både hovedentreprenøren og de enkelte ledningsejere for eksempel til fjernvarme, vand og el har ikke haft tid nok til deres delprojekter. Når de så bliver forsinket lidt hver især, giver det hurtigt en større forsinkelse sammenlagt. Nu laver vi en revideret og mere realistisk tidsplan, så vi kan komme godt i mål, hvilket er i både projektets, ledningsejernes og naboernes interesse. Så på trods af forsinkelsen, håber vi at naboerne i området vil have tålmodighed med os lidt længere end oprindelig planlagt, siger projektleder Pernille Svane fra Middelfart Kommune.

Middelfart Fjernvarme, som er én af ledningsejerne på projektet, hilser den nye tidsplan velkommen:

- Det er vigtigt for alle projektets parter og naboerne, at vi får revideret tidsplanen for det samlede projekt, så den er realistisk. Fra Middelfart Fjernvarme glæder vi os til at blive færdige med vores del af projektet, og vi er rigtig godt på vej. Snart, er ledningerne lagt i Smedegade og så kommer turen til Knorregade, udtaler Jesper Skov fra Middelfart Fjernvarme.

Projektet, der kaldes "Danmarks Smukkeste Klimatilpasning”, har et samlet budget på 76,4 mio. kr. Det er designet af GHB Landskabsarkitekter, Adept og Atkins og dækker et område på 4,5 hektar i midten af Middelfart. De to første delområder; Skovkvarteret og Allékvarteret er gennemført, mens det tredje, Bykvarteret, der omfatter de skrånende gader i byens ældste bydel og Gl. Havn, er undervejs med M.J. Ericsson som entreprenør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11