23948sdkhjf

Fjernkølingsforretning leverer endnu en gang det bedste resultat

Ny direktør ved roret

Hofor Fjernkøling, der er et af selskaberne i Hofor-koncernen, har siden 2009 leveret mere og mere fjernkøling til københavnerne. Nu har selskabet leveret det bedste regnskab til dato.

Omsætningen i 2017 var på cirka 53 millioner kroner og årets resultat efter skat cirka 17 millioner kroner. Det er en pæn fremgang i forhold til 2016, hvor omsætningen var på cirka 45 millioner kroner og årets resultat efter skat på cirka 14 millioner kroner. Balancesummen for fjernkøling i København er i alt på cirka 647 millioner kroner, heraf udgør de materielle anlægsaktiver cirka 572 millioner kroner.

– Vi er glade for det fine økonomiske resultat, som er hjulpet godt på vej af udskudte investeringer og forbedret udnyttelse af produktionskapaciteten, fortæller chef for Hofor Fjernkøling Flemming Birck Pedersen.

Yderligere ekspansion
Med en række nye aftaler i 2017 med blandt andre Statens Naturhistoriske Museum og Commercial Real Estate Denmark kan Hofor nu tilbyde billig og miljøvenlig køling i et endnu større område af København, og selskabet har nu 72 kunder i Indre By, København Nordvest, Sydhavnen, Ørestad og Østerbro.

- Årets overskud vil vi bruge til også at ekspandere i de kommende år for at reducere CO2-udledningen yderligere i København. Vi vil udbrede fjernkølingen til nye bydele og her ligger en udbygning i Nordhavn først for, fortæller Flemming Birck Pedersen.

Kølingen produceres en stor del af året med hjælp fra det kolde havvand i Københavns Havn. Og der er fortsat mulighed for at indpasse nye kunder i systemet.

Ny direktør
Som den opmærksomme læser nok har bemærket er det ikke længere Henrik Lorentsen Bøgeskov, der står i spidsen for Hofors fjernkølingsforretning.

Han valgte tidligere på året at forlade Hofor efter næsten tre år. Han er nu administrerende direktør hos IBKA A/S.

Nu er det så Flemming Birck Pedersen, der skal sikre vækst i Hofor Fjernkøling..

Flemming Birck Pedersen har tidligere været ansat i Energinet og kommer senest fra en mangeårig ansættelse hos Ørsted.

Flemming Birck Pedersen tiltrådte stillingen hos Hofor Fjernkøling i april.

Artiklen er en del af temaet Fjernkøling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125