23948sdkhjf

Ny direktør på Amager Bakke

Erfaren herre fra affaldsbranchen skal fremover styre slagets gang

En enig bestyrelse i ARC - Amager Ressourcecenter- har i dag valgt at ansætte den nuværende direktør for Dansk Affaldsforening, Jacob Hartvig Simonsen, som ny direktør.

- Med Jacob Simonsen får ARC en meget vidende og erfaren direktør fra affaldsbranchen. Det er nødvendigt i en tid, hvor hele branchen er under forandring. Omstillingen til en mere cirkulær tankegang stiller nye krav til en affaldsvirksomhed som ARC, og med Jacobs erfaring, viden og lederegenskaber er han den rette til at føre ARC ind i en ny tid, siger næstformand og formand for ansættelsesudvalget, Allan S. Andersen.

Erstatter Dan Fredskov
Jacob Simonsen erstatter energichef Dan Fredskov, der blev indsat som konstitueret direktør i april 2017, da daværende direktør Ulla Röttger måtte forlade virksomheden.

Ulla Röttger måtte forlade ARC, da hun blev kritiseret for sin rolle i det store prestigeprojekt Amager Bakke til 4 mia. kr., som er kørt af sporet økonomisk. Utilfredsheden med Ulla Röttger kulminerede, da en eksplosion ramte ARCs kedelanlæg i februar og direktøren endnu engang kom i stormvejr på grund af manglende kommunikation med bestyrelsen.

Men nu er Dan Fredskovs tid som konstitueret direktør ved at være slut.

- I forbindelse med direktøransættelsen ønsker bestyrelsen også at takke Energichef Dan Fredskov for sit virke som konstitueret direktør siden april 2017. Dan har ydet en god indsats med at bringe Amager Bakke-projektet tæt på målstregen, siger Allan S. Andersen.

Dan Fredskov indtager efter Jacob Simonsens tiltrædelse endnu engang posten som energichef.

Fra Dansk Affaldsforening til Amager Bakke
Den nye direktør Jacob Simonsen kommer med en del erfaring fra affaldsbranchen. Senest som direktør for Dansk Affaldsforening.

- Det er ikke let at forlade Dansk Affaldsforening, men jobbet hos ARC er simpelthen så interessant, at jeg ikke kunne lade det ligge: Ambitiøse ejere med fornemme klima- og miljøambitioner, et banebrydende men omdiskuteret Amager Bakke-anlæg og så nye opgaver med affaldsindsamling, biogas og sorteringsanlæg. Der er nok at tage fat på, så ARC kan folde sit fulde potentiale ud, siger Jacob Simonsen og tilføjer:

- Samtidig glæder jeg mig til at være direktør for en virksomhed, der ikke kun ligger på en matrikel, men er en del af hele byens kredsløb. Jeg kan ikke vente med at komme i gang, siger Jacob H. Simonsen.

Jacob Simonsen tiltræder stillingen den 14. august 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25