23948sdkhjf

Ørsted vil sælge sin elforretning i Danmark

Ørsted vil fokusere på havvindmøller og sælge sin danske elforretning, der har været kerneforretningen

Energiselskabet Ørsted, det tidligere Dong, har indledt arbejdet med at sælge sin elforretning i Danmark. Det skriver Ørsted via fondsbørsen.

Elforretningen dækker over Radius, der har omkring en million kunder i Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland.

Privatkundeforretningen dækker over mere end 800.000 kunder til el og gas, mens forretningen for udendørslys driver 160.000 gadelamper fordelt på 15 kommuner.

- Den danske eldistributions- og privatkundeforretning er veldrevet og med en høj kundetilfredshed, men udgør ikke en afsætningskanal, der kan understøtte koncernens langsigtede, globale vækst inden for vedvarende energi.

- De fortsat markante investeringer i grøn energi betyder samtidig, at den danske eldistributions- og privatkundeforretning vil få stadig mindre strategisk og finansiel betydning i forhold til Ørsteds hastigt voksende internationale forretning inden for grøn energi, skriver Ørsted i meddelelsen.

Salgsprocessen skal fokusere på at finde en god pris, men "lægge vægt på, at en fremtidig ejer vil drive forretningen videre på ansvarlig vis".

Ørsted forventer, at der træffes en beslutning inden for et år.

Hvis Ørsted sælger sin elforretning i Danmark, vil det være den tidligere kerneforretning, der bliver skilt ud. Fra sin start som et olie- og naturgasselskab blev det statsejede Dong til et integreret energiselskab.

Det skete, da det blev lagt sammen med en stribe energiselskaber som Nesa og Elsam.

Ørsted skiftede i 2017 navn fra Dong Energy. Det skete i forbindelse med et strategisk skifte mod grøn energi og efter et omstridt og udskældt forløb, hvor staten solgte en stor andel til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Dong Energy blev dog ifølge mange kritikere solgt for billigt af den daværende regering og daværende finansminister Bjarne Corydon (S). Corydon har siden forladt politik og er nu chefredaktør på Børsen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094