23948sdkhjf

Manglende energipolitik rammer Tjæreborg Industri på bundlinjen

Dog vejres der morgenluft med tre nye varmepumpe-ordrer

- Resultatet for 2017 er væsentligt negativt påvirket af manglende ordretilgang og deraf afledet aktivitetsnedgang, specielt til den danske fjernvarmebranche, hvor investeringsniveauet er faldet grundet usikkerhed omkring den fremtidige energi- og afgiftspolitik.

Sådan forklarer Tjæreborg Industri, at resultatet på bundlinjen er gået fra et overskud på rundt regnet 4 millioner i 2016 til et minus på 7,6 mio. kr. i 2017.

Selskabet forventede et positivt resultat før skat for 2017, hvilket ikke blev indfriet, hvorfor resultatet også betegnes som utilfredsstillende.

Afmatningen i fjernvarmesektoren og den manglende energipolitiske kurs er en af årsagerne til resultatet. En anden er, at selskabet er negativt påvirket af omstrukturering og nødvendig modernisering af produktionsapparatet i betonafdelingen med deraf afledet aktivitetsnedgang.

Nye ordrer
Selvom 2017 har været et stille år, så er der her i 2018 tegn på, at det går den rigtige vej.

Tjæreborg Industri har netop landet tre ordrer på varmepumpeanlæg i totalentreprise til en samlet værdi af 30 millioner kroner.

- Tim Kraftvarme og Ejstrupholm Varmeværk skal have eldrevne varmepumper med udeluft og sol som varmekilde. Hos Tim Kraftvarme er det 1,2 MW varme, mens det i Ejstrupholm er 2,2 MW varme. For begge anlægs vedkommende vil varmepumpeanlægget dække lidt over 60 pct. af den årlige varmeproduktion.

Det skriver Tjæreborg Industri på sin hjemmeside.

Det tredje varmepumpeanlæg opføres for Christiansfeld Fjernvarme, hvor varmekilden igen er udeluft og sol, men varmepumpeanlægget er et hybridanlæg, hvor der både etableres en eldrevet varmepumpe og en gaskedeldrevet absorptionsvarmepumpe.

Den samlede varmeydelse er her 4 MW, og anlægget vil dække omkring 65 pct. af den samlede varmeproduktion.

Tjæreborg Industri forventer, at de tre projekter er sat i drift inden udgangen af 2018.

Fornyet tro
Selvom der stadig er lidt usikkerhed omkring den fremtidige energi- og afgiftspolitik, så har Tjæreborg Industri altså i den sidste halvdel af 2017 og til dato i 2018 oplevet et gennemsnitligt niveau, der er højere end niveauet for 2017 som helhed.

Det vidner de tre nye varmepumpeordrer blandt andet om.

Det er også lykkedes at få aktivitetsniveauet i betonafdelingen på ret kurs. 

- Ledelsen har med udgangspunkt i dette en positiv forventning til 2018 og forventer et positivt resultat før skat for 2018 på 1-2 millioner kr., skriver selskabet i ledelsesberetningen.

Om Tjæreborg Industri

Tjæreborg Industri har aktiviteter inden for fagområderne energisystemer, elanlæg, stålkonstruktioner og beton.

Selskabet har til huse i Tjæreborg 

Tjæreborg Industri
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 85,9 98,7
Driftsresultat -6,2 7,8
Resultat af finansielle poster  -3,0 -2,5
Årets resultat -7,6 4,1
Soliditetsgrad (%) 35,3 39,5
Egenkapital 41,1 49,6
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116