23948sdkhjf

Vores Elnet køber sig ind i Visue

Vores Elnet køber sig til medindflydelse

Behovet for et nyt fjernkontrolsystem har betydet, at Vores Elnet (tidligere Energi Fyn Net) er blevet medejer af Visue, der er leverandør af overvågnings- og driftssystemet Scada til en lang række selskaber i den danske energibranche.

Visue er nu ejet af 11 jyske og fynske energiselskaber, der tilsammen varetager elforsyningen i langt den største del af Jylland og Fyn. Det er også de selskaber, der har været med til at udvikle Scada. 

- Det var afgørende for beslutningen om at vælge Visues løsning, at dette system er udviklet, afprøvet og sat i drift gennem en veldokumenteret proces hos en lang række af vores kolleger inden for den danske elforsyning. Det er dermed et meget robust og driftssikkert system, vi nu overgår til. Og et system, hvor ”børnesygdommene” er vel overstået, og det er helt klart en fordel, som vi har lagt vægt på, siger projektchef May-Britt Aaskov Jakobsen, Vores Elnet.

Vores Elnet bringer godt 200.000 tilslutninger ind i Visue, der herefter har knap 1,5 millioner tilslutninger.

Køber sig til indflydelse
Vores Elnet har købt sig ind som medejer af Visue.

- Vi bliver medejere for at få medindflydelse i forhold til at videreudvikle denne vigtige del af vores virksomheder, siger May-Britt Aaskov Jakobsen, der indtræder i Visues bestyrelse.

- Vi ser mange fordele i at blive medejer af Visue og benytte det fjernkontrolsystem, som Visue står bag. På sigt vil vi opnå økonomiske besparelser, fordi vi er flere selskaber om at løfte omkostningerne. Samtidig er det oplagt, at ejerkredsen med sin samlede volumen tilsammen råder over flere ressourcer og større know-how til den fortsatte udvikling på dette felt, siger May-Britt Aaskov Jakobsen. 

Faktaboks

  • Visue er etableret og ejet af 11 forsyningsselskaber, som tilsammen pt. dækker ca. 1,5 mio. aftagepunkter.
  • Visues Scada-løsning bruges af Nord Energi Net, Frederikshavn Elnet, Evonet, N1, Thy-Mors Energi Service, NOE Net, RAH Service, Viborg Elnet, Konstant Net, Verdo Randers El-net, Vestjyske Net, MES Net og Vores Elnet.
  • Scada er et internationalt overvågningssystem med stor udbredelse og anvendelse.
  • Scada står for Supervisory Control And Data Acqusition, da systemet både yder driftsovervågning, kontrol af dataindsamling samt styring af energidistributionen. Resultatet er både driftsoptimering og reduktion af nettab hos hvert enkelt forsyningsselskab.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156