23948sdkhjf

Ørsted sælger et halvt kraftværk

Ørsted har indgået en aftale om at sælge sin ejerandel på 50 pct. i det hollandske kraftværk Enecogen, der er placeret i Rotterdam, til et helejet datterselskab af Castleton Commodities International LLC (herefter CCI).

- Enecogen er et meget velfungerende gasfyret kraftværk og et af de mest effektive i Europa. Frasalget er et led i Ørsteds strategi om at afhænde ikke-kerneaktiver og i stedet udelukkende fokusere på grøn energi. Vi har været meget tilfredse med driften af kraftværket og vores partnerskab med Eneco, siger Jasper Vis, Ørsteds landechef i Holland.

Salget er underlagt visse sædvanlige betingelser for gennemførelse, og handlen forventes gennemført i tredje kvartal 2018.

Kun kraftværker i DK
Efter frasalget ejer Ørsted ikke længere kraftværker uden for Danmark.

I Danmark ejer og driver Ørsted syv kraftvarmeværker, to reserveværker, der producerer varme, og et reserveværk, der producerer el. De fleste af kraftvarmeværkerne er allerede blevet konverteret eller er ved at blive konverteret fra fossile brændsler til udelukkende at køre på bæredygtig biomasse.

Som følge af konverteringen af disse kraftværker og den massive vækst i Ørsteds havvindmølleforretning er andelen af grøn energi i Ørsteds el- og varmeproduktion steget fra 13 pct. i 2006 til 64 pct. ved udgangen af 2017.

Ørsted forventer at være på 95 pct. i 2023, hvor kul vil være fuldstændigt udfaset.

Fakta om kraftværket Enecogen
Kraftværket Enecogen i Rotterdam har en kapacitet på 870 MW og kan producere strøm til 1,4 millioner hollandske familier.

Det er et af de mest effektive gasfyrede kraftværker i Holland og i Europa.

Indtil nu har Eneco og Ørsted hver haft en ejerandel på 50 pct.

Kraftværket gik i kommerciel drift i januar 2012.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141