23948sdkhjf

Efter første regnskabsår: Solar Polaris i turnaround

Lange sagsbehandlingstider og efterslæb fra opkøb har stor betydning for 2017-resultat

Solar Polaris blev stiftet 31. januar 2017 og har langt fra haft et nemt første leveår.

Det har ikke været muligt tjene penge på etablering og levering af solcelleanlæg.

Årets bruttofortjeneste udgør 488.755 kr. Det ordinære resultat efter skat udgør -14.006.387 kr.

- Solar Polaris' regnskab for 2017 bærer præg af den manglende salgsindsats og dét efterslæb, der var i forbindelse med overtagelse af Drivshuseffektens aktiver og aktiviteter. Det drejer sig dels om manglende projekter i starten af 2017, projekter med dårlige dækningsgrader, høje omkostninger og endeligt, i forbindelse med årsregnskabet, en fuld nedskrivning af goodwill med 9,4 millioner kroner, oplyser direktør Karsten Hillmann, der selvsagt ikke er tilfreds med årets resultat.

Projekter og sagsbehandling
Der er mange årsager til at 2017 ikke gik helt som ventet. Blandt andet er man på projektsiden løbet ind i et par problemer.

- Som eksempel kan jeg nævne Rigshospitalet og Bispebjerg, hvor vi har stået tilbage med nogle omkostningstunge og komplicerede stålkonstruktioner, der ikke var prissat korrekt. Det har givet os værdifuld viden på området, men har altså også betydet et samlet tab på ca. 1,5 milioner kroner, fortæller Karsten Hillmann.

Samtidig har de meget lange sagsbehandlingstider hos Energinet i den grad haft betydning for virksomhedens daglige virke.

- Vi har også oplevet en lidt lavere aktivitet, som primært skyldes ændrede markedsvilkår og de politiske usikkerheder om rammevilkårene generelt for solcellebranchen. Samtidigt betyder de lange og svingende behandlingstider for at få tilsagn om opførelse af solcelleanlæg til stadighed, at projekt-opstarter og investeringer må udskydes. Netop denne barriere er noget, vi forsøger at få politikerne i tale om, så bureaukratiske ordninger ikke skal bremse den grønne omstilling, siger Karsten Hillmann.

Den forventede udvikling
Selskabet har i forbindelse med aflæggelse af årsrapporten modtaget et letter of support fra moderselskabet Solar A/S i Vejen, således at selskabets kapitalberedskab er sikret.

- Der er i 2018 igangsat en egentlig turnaround-strategi, hvilket indebærer et ændret mix af egne montører og underleverandører, optimering og effektivisering samt øget fokus på lønsomhed. Der en forventning om, at resultatet af denne turnaround-strategi vil vise sig allerede i 2018, siger Karsten Hillmann.

Karsten Hillmann fortæller, at Solar hele tiden har været informeret om både årsager til resultatet i 2017 og om de ændringer, der er og planlægges gennemført, hvorfor der fortsat er fuld tillid til de fremadrettede resultater.

Med en turnaournd-strategi på plads er Karsten Hillmann da også fortrøstningsfuld, når det kommer til den fremtidige drift.

- Solar Polaris har i dag et stærkt team af erfarne branchefolk, som betyder, at vi er blevet betydeligt bedre til at optimere projekter. Lønsomheden er allerede steget, vores risikoprofil er sund, og kvaliteten af vores ordreportefølje er steget væsentligt, siger Karsten Hillmann.

 Af årsregnskabet fremgår, at forventningen er et nul-resultat for indeværende år.

Solar Polaris
kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 488.755 0
Driftsresultat -17.755.661 0
Resultat før skat -17.949.059 0
Årets resultat -14.006.387 0
Egenkapital 2.993.613 0
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14