23948sdkhjf

Analyse: Bortfald af biomassetilskud vil give højere varmepriser

Mister biomassekraftvarmeværker EU-støtte på 15 øre per kWh, stiger varmepriserne, og fjernvarmen kan blive mere fossil, viser analyse fra Grøn Energi.

Mister biomassekraftvarmeværker deres støtte på 15 øre per kWh, vil det betyde dyrere varme for danske forbrugere, viser en analyse fra Grøn Energi. 

Biomasse til kraftvarmeproduktion støttes med 15 øre per kWh ud over elmarkedsprisen, men ordningen skal re-notificeres overfor EU-Kommissionen til april næste år for at blive forlænget. 

- Bortfalder tilskuddet på biomassekraftvarme, har det i følge værkerne konsekvenser for varmekunderne, som kan se frem til en ekstraregning. Derudover har biomassetilskuddet været en drivende faktor for omstillingen fra fossile brændsler til biomasse. Bortfalder tilskuddet, kan det for nogle værker i yderste konsekvens betyde et skift tilbage til fossile brændsler, fortæller teknisk konsulent i Grøn Energi, Alexander Boye Petersen, der har stået for analysen.

I 2017 var den samlede støtte fra EU 373 millioner kroner, og det samlede tilskud fra juli 2008 til september 2017 var cirka 2,4 milliarder kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094