23948sdkhjf

Efter brand: Olieraffinaderi genopbygges

Anlægget bliver dobbelt så stort som det forrige

For snart et år siden blev Avista Oil Danmarks olieraffinaderi på havnen i Kalundborg ramt af en voldsom brand, der totalt ødelagde virksomheden.

Nu får Kalundborg et nyt spild-olieraffinaderi.

- Efter branden i juli sidste år har det hele tiden været planen, at vi skulle genopføre raffinaderiet, fortæller direktør i Avista Oil, Leon Sloth Skovbo.

Det nye anlæg får en kapacitet på 100.000 tons årligt, hvilket er 45.000 tons mere end det udbrændte anlæg.

Det er det nye samarbejde med den britiske virksomhed Greenbottle, der gør, at selskabet nu kan skalere op på kapaciteten.

- Via det det nye samarbejde med Greenbottle har vi nu fundet en forretningsmodel, der oven i købet gør det muligt for os at øge kapaciteten uden risiko for ikke at kunne udnytte den øgede kapacitet, siger Leon Sloth Skovbo.

Der er tale om et joint venture-samarbejde, der er kommet på plads, efter at Greenbottles datterselskab, Slicker Recycling Limited, overtog Avista Oils indsamlingsaktiviteter på det britiske marked.

Udnytter markedsledende position
Avista Oil har siden 2006 indsamlet spildolie fra autoværksteder, industrivirksomheder, skibe og genbrugspladser til genraffinering til en ny baseolie. Nu skal erfaringerne her fra anvendes i samspillet med Greenbottle og Slicker.

- Slicker er den største virksomhed inden for indsamling af spildolie i Storbritannien. I fællesskab kan vi udnytte Slickers markedsledende position til at øge volumen af olie, som raffinaderiet skal modtage og afsætte efter forarbejdningen. Slicker får sideløbende muligheden for at bevare sine eksisterende markeder inden for forarbejdet brændselsolie, siger Leon Sloth Skovbo og tilføjer:

- Partnerskabet betyder, at vi hos Avista Oil i Kalundborg kan koncentrere os om vores kernekompetence samtidig med, at det sikrer en stærk råvareforsyning fra forskellige europæiske markeder.

Det nye anlæg ventes at stå færdigt med udgangen af 2019

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.359