23948sdkhjf

Nature Energy fortsætter milliardinvesteringerne

Det er bare ikke sikkert, det kun bliver i Danmark

I løbet af de seneste 10 år har biogasproducenten Nature Energy virkelig fået gang i byggeriet af de helt store biogasanlæg. Alene over de seneste fem år har selskabet investeret 1 milliard kroner i den grønne omstilling af gasnettet.

Selskabets anlæg Nature Energy Holsted kører upåklageligt. Her er Nature Energy i gang med en udvidelse, så anlægget på årsbasis kommer til at producere 20 millioner kubikmeter biogas.

Tidligere på året indviede selskabet Danmarks første økologiske biogasanlæg Nature Energy Månsson, der på årsbasis skal omdanne 150.000 ton biomasse til biogas.

To anlæg er i øjeblikket under opførelse i Korskro og i Videbæk, mens indtil flere anlæg venter i pipelinen.

Selskabet har da også haft som målsætning at etablere op til yderligere 10 biogasanlæg af samme kaliber i Danmark.

Den målsætning holder man fast i – og dog.

Eksportpotentialet kæmpe stort
I en analyse foretaget af Damvad Analytics anslås potentialet for biogas at være kæmpe stort – eksport-potentialet vel at mærke.

Det forventes, at eksporten af dansk biogasteknologi frem mod 2035 vil opleve en vækst på op til 900 procent til en værdi af rundt regnet 16 milliarder kroner.

Netop derfor har Nature Energy valgt at sigte lidt uden for landets grænser

- Vi er ved at gøre klar til at lave en international strategi. Vi har ikke lagt os fast på noget endnu, men vi undersøger flere markeder både USA, men også Europa, så det bliver spændende, hvor vi går ind og hvornår, siger Rasmus Winther, kommunikationsdirektør hos Nature Energy.

Holder fast i de 10 anlæg
Selvom Nature Energy nu kigger mod fjernere horisonter, så betyder det ikke, at målsætningen om de ti anlæg er død og begravet.

- Vi har tidligere sagt, at vi ville lave op til 10 danske anlæg. Det er ikke sikkert, det bliver 10 anlæg i træk i Danmark. Det kan være vi laver seks danske og så laver to i f.eks USA, og så måske flere i Danmark igen, forklarer Rasmus Winther.

Men selskabet har langt fra vendt Danmark ryggen.

- Vi fortsætter med udbygningen i Danmark. Der er stadig behov for en infrastruktur med de store anlæg. Og vi tror på et stærkt hjemmemarked, som grobund for eksport, siger Rasmus Winther.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156