23948sdkhjf

Vestegnens Kraftvarmeselskab udvider for 100 millioner

Gasforsyningen i industrikvarteret Ragnesminde i Brøndby skal konverteres til fjernvarme. ALECTIA har vundet opgaven med rådgivning på projektet.
Industrikvarteret Ragnesminde i Brøndby og Vallensbæk kommuner forventes fra 2011-2013 konverteret fra gasforsyning til fjernvarmeforsyning. Vestegnens Kraftvarmeselskab I/ S er bygherre og den samlede anlægsinvestering er på ca. 100 mio. kr.

Projektforslaget er fremsendt til godkendelse i kommunerne og den endelige godkendelse forventes at foreligge i maj 2011.

Samfundsmæssig gevisnt
En samfundsøkonomisk analyse af fjernvarmekonvertering i Brøndby gennemført ved udarbejdelsen af projektforslaget viser en positiv samfundsøkonomi ved konvertering af området til fjernvarme. Det skyldes primært lave brændselsomkostninger for fjernvarme pga. en effektiv kraftvarmeproduktion.

Projektet giver desuden en miljømæssig fordel ved reduktion af CO2- og SO2-emission. I slutningen af planperioden vil konvertering til fjernvarme årligt spare ca. 5.000 tons CO2 om året, hvis alle 250 mulige fjernvarmekunder tilslutter sig.

ALECTIA rådgiver om fjernvarmeprojektet og skal projektere 17 km fjernvarmeledninger og vekslerinstallationer hos de industrikunder, der ønsker at konvertere til fjernvarme. Derudover skal rådgivningsfirmaet projektere en vekslerstation i Brøndby Vester fjernvarmecentral. Ydermere står ALECTIA for byggeledelse og tilsyn i perioden samt for at sikre et godt arbejdsmiljø og varetage sikkerhedskoordineringen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125