23948sdkhjf

Kystnært havmølleprojekt på vej i høring

Der er dog ikke mange, der råber hurra af den grund

Allerede for seks år siden i 2012 lagde energiselskabet European Energy billet ind på at opføre kystnære havmøller i Jammerland Bugt.

Projektet har ikke just mødt hurra-råb og positive tilkendegivelser siden, men nu ser det ud til at projektet kommer et skridt nærmere en realisering.

Det skriver SN.dk

Projektet er nemlig på vej ud i en offentlig høring – i bedste fald i løbet af sensommeren.

Det skriver energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt i et brev til partifællen Jacob Jensen, der er valgt i Kalundborg.

Jacob Jensen er ikke en af dem, der hilser projektet velkomment.

- Regeringen har i sit energiudspil foreslået, at der skal laves mindst én kæmpe havvindmøllepark og derefter to-tre yderligere i de kommende år. Det vil derfor være gak og helt ulogisk, hvis der i mellemtiden opføres en kystnær vindmøllepark, som vil smadre en unik natur, siger Jacob Jensen.

På vej mod den offentlige høring har projektet fra European Energy mødt mange forhindringer, og det undrer Ian Wallentin, der tidligere har været ansat hos European Energy. Han siger til mediet, at meget taler for at projektet ikke gennemføres, men at det er utilstedeligt, at projektet ikke er nået længere end for tre år siden, hvor European Energy indleverede den lovpligtige VVM-undersøgelse.

Udfaldet af den offentlige høring kan udløse Energistyrelsens endelige beslutning om projektets fremtid.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078