23948sdkhjf

1.100 elkunder sætter erstatningssag i bero

I sidste uge traf Vestre Landsret afgørelse i Elsam-sagen, hvor selvsamme selskab beskyldes for at have misbrugt sin dominerende plads i det vestdanske elmarked til at manipulere med priserne i midten af 00'erne.

Modsat Konkurrencerådet, Konkurrenceankenævnet og Sø- og Handelsretten mente Vestre Landsret ikke, at det var beviseligt, at Elsam havde misbrugt sin stilling.

Det får de 1.100 forbrugere, der har et søgsmål mod Ørsted kørende, til at sætte sagen i bero.

Det skriver Berlingske.

De 1.100 kunder har sideløbende med sagen i Vestre Landsret, der står mellem konkurrencemyndighederne og Ørsted, stævnet energiselskabet for et beløb, der med renter beløber sig til over otte milliareder kroner.

Selvom kunderne bag søgsmålet er uenige i landsrettens dom, så tages den til efterretning. Det fortæller frontløber i sagen adm. direktør i Energi Danmark Jøren Holm-Westergaard.

- Vi stiller sagen i bero, indtil vi ved, hvordan tingene bliver behandlet i Højesteret. Vi har ventet på en afgørelse i mere end ti år. Det er næsten 15 år siden, at den første overtrædelse skete, og det er ikke afgørende, om vi skal vente i en periode mere. Vi håber, den kommer i Højesteret, særligt set i lyset af at alle øvrige instanser har været enige, siger Jørgen Holm Westergaard. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094