23948sdkhjf

Så nåede højspændingsmasterne til ministerens bord

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt bekræfter over for JydskeVestkysten, at han snarest indkalder forligspartier til drøftelse af en alternativ løsning til master gennem Sydjylland.

Det er pres fra borgmestre, sydjyske folketingsmedlemmer og tusindvis af borgere, der nu får ministeren til at indkalde partierne bag PSO-aftalen fra november 2016, hvor det blev besluttet at ændre princippet om, at store højspændingsledninger ikke længere skulle graves ned.

I bund og grund drejer det sig om den ny 400kV og 175 kilometer lange linjeføring langs den jyske vestkyst fra Idomlund ved Holstebro via Endrup ved Esbjerg og over grænsen ved Tønder. I forbindelse med projektet skal der opstilles over 500 elmaster med en højde på op til 35 meter.

Ifølge aftalen ville man spare op mod 8 milliarder kroner ved at etablere master frem for at grave dem ned i den jyske muld.

Men det ser nu ud til at ministeren er klar til se på en anden løsning.

- Det er klart, at denne sag har og har haft min fulde opmærksomhed, og jeg lytter til alle de bekymringer, der er givet udtryk for fra borgmestrene og borgerne. Jeg vil mødes med borgmestrene i nærmeste fremtid, og inden for de kommende uger indkalder jeg forligspartierne bag den nuværende beslutning om etablering af højspændingsledninger til en drøftelse, så vi kan få fastslået, om vi kan finde den fornødne finansiering, siger Lars Chr. Lilleholt til JydskeVestkysten.

Der er kommet positive tilbagemeldinger på udmeldingen fra ministeren. Blandt andet siger borgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen, at han er glad for at ministeren har lyttet, og at han håber, at man kan finde pengene til nedgravningen

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094