23948sdkhjf

Politikere vil bremse redningsplan efter ulovlige millionordrer

- Vi er nødt til at vide, hvad der er sket, lyder det.

Få dage inden, at Københavns Kommune skal tage stilling til et forslag om en ny redningsplan, der skal redde det kriseramte forbrændingsanlæg Amager Bakke, vil flere politikere have udskudt beslutningen, skriver kommunen.dk.

Det sker, efter at mediet har afdækket, hvordan det kommunalt ejede selskab Amager Ressource Center, ARC, i årevis har købt ind hos tre private virksomheder for et trecifret millionbeløb, uden at opgaverne - i strid med udbudsreglerne - har været sendt i offentligt udbud. 

- Det kan vi selvfølgelig ikke leve med, og det er vi nødt til at grave dybere ned i, inden vi kan gå videre med en eventuel redningsplan. Det er klart, for ellers hælder vi bare midler ned i et sort hul, hvor ingen på ARC tilsyneladende kerer sig om, hvordan pengene bliver brugt, siger Mette Annelie Rasmussen, radikal gruppeformand og medlem af Teknik- og Miljøudvalget i København, til kommunen.dk.

Også den konservative gruppeformand Jakob Næsager kræver en undersøgelse. Han er i forvejen modstander af forslaget til redningsplan, som indebærer, at ARC fra 2019 skal overtage affaldshåndteringen i København fra private skraldemænd. 

Bestyrelsesformanden i Amager Ressource Center (ARC), Lars Weiss (S) afventer en god forklaring på udbudsroddet.

- Selvfølgelig skal udbudsreglerne overholdes, og det er helt uacceptabelt, det der er sket, siger Lars Weiss (S) til kommunen.dk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094