23948sdkhjf

Hjælp på vej til dyre barmarksværker

Dansk Fjernvarme og Foreningen Danske Kraftvarmeværker har sat gang i en analyse af hvordan dyre barmarksværker kan få lavere varmepriser.
Høje varmepriser er et problem ved flere af landets såkaldte barmarksværker, som har stor bevågenhed lokalt og landspolitisk.

For at finde frem til årsagerne og hvordan de kan afhjælpes har Dansk Fjernvarme og Foreningen Danske Kraftvarmeværker sammen sat gang i en tilbundsgående analyse af problemet.

Analysen forventes afsluttet medio juni 2011. Den gennemføres af Rambøll under ledelse af markedschef Anders Dyrelund, som har et indgående kendskab til problemstillingen.

Dyrere at anvende fjernvarme end oliefyr
Der er i dag cirka 25 fjernvarmeværker, som har varmepriser, der er højere end, hvad folk havde skullet bruge på olie til at opvarme husene med oliefyr.

Det vil sige varmeudgifter, som overstiger ca. 25.000 kr. årligt for et standardhus på 130 kvadratmeter med et forbrug på 18,1 MWh. Et standardhus med fjernvarme havde i gennemsnit en varmeregning på 12.805 kr. i 2010, og derfor skiller de berørte barmarksværker sig markant ud i den sammenhæng.

De dyre barmarksværker er kendetegnet ved at være forholdsvis små med et relativt langt ledningsnet. Værkerne er også kendetegnet ved, at de har naturgas som brændsel.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081