23948sdkhjf

Kapitalindsprøjtning til dansk bølgeenergianlæg

Pengene skal bruges til salg, marketing, udvikling og produktion

Resen Waves med Per Resen Steenstrup i spidsen er netop gået i gang med at rejse 1 million pund ( 8,5 millioner danske kroner) gennem kapitalfonden West Hill Capital.

Kapitalen skal bruges på at etablere salgs- og marketings-aktiviteter i Aberdeen med fokus rettet mod offshore-industrien og olie- og gasindustrien.

- Aberdeen er olie- og gas-hovedstaden i UK, hvor vores olie- og gaskunder befinder sig. Dertil satser Scotland på bølgekraft og det vil vi også gerne være en del af, fortæller Per Resen Steenstrup.

Kapitalrejsningen vil foregå over de kommende måneder.

Udvikling og produktion
Pengene skal ikke kun investeres i Skotland. Per Resen Steenstrup fortæller, at en del af dem også skal kanaliseres over i de danske aktiviteter.

- Vi vil bevare vores udvikling og produktion i Danmark. Vores mål for udviklingen er at gøre de små bølgekraftbøjers drift pålidelig med mange drifttimer i havet, før vi begynder at skalere bøjerne i passende trin til nye kommercielle anvendelser. Vi vil i det væsentlige blot gøre det samme, som man har gjort i vindindustrien, starte småt og skalere i passende trin og holde øje med, hvor der er interessante markeder for os, fortæller han.

Per Reesen Steenstrup vejrer nemlig morgenluft.

- Der er for alvor kommet grøde i markedet for bølgekraft med en ordre på en milliard til Seabased (svensk selskab, red.) i Ghana og SriLanka og 150 millioner kr. i ordre i Indonesien til Wello (finsk selskab red.). Det begynder, at ligne den længe ventede ketchup-effekt for bølgekraft, der trækker stor international interesse og kunne være begyndelsen på en interessant kommerciel udvikling for bølgekraft, siger han.

Den videre drift
Resen Waves har netop offentliggjort sit regnskab for 2017.

- Heraf fremgår det, at resultatet på 50.825 kroner er som forventet, men at det bærer præg af investeringer i den afsluttende fase af produktudvikling frem til kommercialisering.

Revisor ytrer dog usikkerhed omkring selskabets evne til fortsætte driften.

- Ledelsen forventer at reetablere selskabskapitalen via egen indtjening og/eller tilskud fra kapitalejer/ny investor. Ledelsen vil sondere muligheden for eksterne partnere og forventer, at der vil komme afklaring her på i løbet af 2018, skriver selskabet i ledelsesberetningen.

Der oplyses endvidere, at kapitalejer Resen Holding ApS har bekræftet at ville støtte selskabet finansielt og likviditetsmæssigt frem til 31. december 2018.

Men med ny kapital i ryggen ser det hele nu lidt anderledes ud.

- Det giver en positiv egenkapital, gøre os gældfrie, og det sætter os i stand til selv at finansiere udviklingen og internationalisering af selskabet, slutter Per Resen Steenstrup. 

.

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094