23948sdkhjf

Sorø vedtager energirenoveringer til 68 millioner

Byrådet i Sorø har vedtaget kommunens ESCO-projekt. Energisparetiltagene skal gennemføres i samarbejde med Schneider Electric.
Sorø Kommune har vedtaget et omfattende ESCO-projekt til omkring 68 mio. kr.

Som samarbejdspartner er valgt Schneider Electric, der i forvejen indgår i ESCO-samarbejde med 5 andre kommuner:

- Vi er stolte over, at Sorø Kommune har valgt os som samarbejdspartner på ESCO-projektet. Sorø Kommune er en af foregangskommunerne inden for denne samarbejdsform, og vi ser frem til et langsigtet samarbejde, siger Forretningsområdedirektør Morten Dahl, Schneider Electric Buildings Denmark.

Investeringer giver energibesparelser, CO2-reduktion og bedre indeklima
Byrådets godkendelse af ESCO-projektet sker på basis af en grundig analyse, som slår fast, at der kan opnås energi- og vandbesparelser samt forbedring af bygningernes klimaskærm ved investeringer i de tekniske installationer, efterisolering og udskiftninger af døre og vinduer. Med en samlet investering på ca. 68 mio. kr. vil efterslæbet i kommunens bygninger blive reduceret med ca. 26 mio. kr. - samtidig opnås en årlig CO2-besparelse på 18 %, en årlig driftsbesparelse på ca. 2,4 mio. kr. og en årlig varmebesparelse på ca. 22 %.

Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Linda Nielsen, glæder sig over, at der er udsigt til en energirenovering af de kommunale bygninger og en reduktion af CO2-udslippet:

- Dette falder fint i tråd med Borgmester-pagten, som Sorø Kommune indgik i 2009, hvor kommunen samlet set i 2020 skal have nedbragt sit CO2-udslip med 20 %. ESCO-projektet er et ambitiøst projekt, men det skal vi også være, hvis vi vil tage klimaudfordringerne alvorligt, siger Linda Nielsen.

Principperne for projektet bygger på en investering i energibesparende bygningsforbedringer, der finansieres og tilbagebetales gennem energibesparelser. Investeringerne er desuden med til at forbedre indeklimaet i flere af de kommunale bygninger. Et af fokusområderne er implementering af energistyring, så Sorø Kommune fremover kan arbejde systematisk og struktureret i deres bestræbelser på at reducere CO2-udslippet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172