23948sdkhjf

Datterselskab blev slået på prisen

Ekstern virksomhed vinder to Trefor-udbud på energibesparelser

Trefor El-net og Trefor Varme, der er en del af energikoncernen Ewii, har haft to puljer på energibesparelser i udbud.

Begge udbud blev vundet af Dansk Energirådgivning A/S, der har base i Silkeborg.

De to udbud var hver på 10 mio. kWh, og tildelingskriteriet var laveste pris og udbudsformen offentligt udbud uden mulighed for forhandling. Dansk Energirådgivning vandt altså begge udbud, blandt andet i konkurrence med Ewii Koncernens datterselskab Ewii Energi.

- Vi har afprøvet markedet med disse to udbud, og det er glædeligt for kunderne i vores netselskab Trefor El-net samt i vores varmeselskab Trefor Varme, at den skærpede konkurrence betyder en lavere pris på indkøb af energibesparelser. Det er et vigtigt og rigtigt signal om, hvad en åben og nemt tilgængelig udbudsproces giver af fordele, siger Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i moderselskabet Ewii.

God læring
Det er Lars Bonderup Bjørns plan at udbyde den samlede mængde af energibesparelser i Ewii for 2019 i mindre delportioner, for at give flere udbydere muligheden for at byde ind og dermed sikre den størst mulige konkurrence.

Mens Dansk Energirådgivning altså vandt de to udbud, måtte Ewii Energi se sig slået på prisen, og selvom Lars Bonderup Bjørn endvidere er konstitueret direktør i dette selskab, ser han resultatet af udbuddene som en god udfordring.

- Ewii Energi kunne ikke i den konkrete situation matche prisen, men vi forholder os til situationen og tager konkurrencen op. Vi vil fortsat lægge billet ind på de udbud, der måtte komme, som passer til vores kompetencer og muligheder. Jeg er fortrøstningsfuld omkring, vi får en god læring ud af det, lyder det fra Lars Bonderup Bjørn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094