23948sdkhjf

Blokade ved BIO4 opløst

Siden 1. maj har stilladsarbejdere på byggeriet af Hofors nye flisfyrede kraftværksblok BIO4 blokeret byggepladsen. 

Blokaden skyldtes anklager om løndumping, og at arbejdet på byggepladsen ikke foregik i overensstemmelse med overenskomst-mæssige forhold og i henhold til danske regler.

I sidste uge fortalte pressechef hos Hofor, at blokaden var ulovlig, og at man derfor havde anmeldt den til politiet - og at den på daværende tidspunkt havde kostet Hofor et to-cifret millionbeløb og var en trussel mod forsyningen.

Nu ser det dog ud til, at dialogen mellem de blokade-udførende stilladsarbejdere og Hofor er flyttet indenfor og under lidt mere mindelige forhold.

- Blokaden blev stille og roligt opløst natten til torsdag. Fra Hofors side har vi tilbudt et tæt samarbejde nu og fremover til løsning af de spørgsmål, der måtte dukke op. Det har stilladsarbejderne accepteret, og vi ser frem til at drøftelserne fremover sker fredeligt og lovligt, skriver pressechef Astrid Skotte i en mail til Energy Supply.

Helt konkret går aftalen ud på, at Hofor holder et månedligt møde med 3F, Valmet og Leseni K2, hvor løn-, og arbejdsmiljøforhold tages op. Derudover afholdes der møder med stilladsarbejderne efter deres behov. 

- De kan til hver en tid bede om et møde med os for at drøfte, hvad de hører på vandrørene, så vi kan få ryddet misforståelser af vejen eller rette op på tingene, skriver Astrid Skotte.

Valmet er den finske kedelleverandør, og Leseni K2 er den under-underleverandør til Valmet, der sætter stilladser op. Det er lønforholdene hos Leseni K2, der har været årsag til den nu opløste blokade.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125