23948sdkhjf

AT Solar kobler 250 kWp sol til hydrogentankstation

Svenske Nilsson Energy har udvalgt danske AT Solar som samarbejdspartner i forbindelse med en 250 kWp solpark i den midtsvenske by, Mariestad. 

I solparken, som forventes at stå færdig i løbet af maj 2018, skal vedvarende energi i storskala generere hydrogen til en hydrogentankstation uden at være tilsluttet elnettet.

- Det er et spændende projekt, og vi glæder os til at byde ind med vores spidskompetencer i dette banebrydende anlæg. Det nye partnerskab med Nilsson Energy lover godt for fremtiden, siger administrerende direktør, Nicolai Faaborg Andresen.

Det er Nilsson Energys grundlægger Hans-Olof Nilsson, der har udviklet konceptet Renewable Energy 8760, der omdanner strøm fra solcelleparken til hydrogen.

4.000.000 kilometer 
For at opnå en sammenhængende hydrogenproduktion bliver den producerede elektricitet først oplagret i et batteri. Produktionen af hydrogen starter, når batteriet er 80 procent opladet og stopper igen ved 30 procent opladning.

Hydrogengassen komprimeres herefter til 300 bar i tanken på stationen, hvilket giver en kapacitet på 700 kg, hvilket svarer til 70.000 km i en hydrogenbil.

Den årlige hydrogenproduktion fra solcelleparken i Mariestad forventes at blive op til 40 tons hydrogen eller 4.000.000 km i hydrogen personbil.

RE8760 systemet i Mariestad skal forsyne en eksisterende hydrogentankstation med hydrogen. Stationen er ejet af den lokale kommune og drives af det lokale energiselskab VänerEnergi.

 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125