23948sdkhjf

Ingen ministerhjælp til bølgeenergiprojekt

Der skal søges på lige fod med andre projekter.

- Crestwings bølegenergiprojekt må ansøge på lige fod med de andre projekter og så er det op til de faglige specialister i det statslige udviklingsprogram EUDP og Innovationsfonden at fordele midlerne.

Det fremgik af Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholts svar på folketingsmedlem Bjarne Laustsen spørgsmål i Folketinget onsdag.

Det skriver Nordjyske.

Crestwing har siden 2010 modtaget godt 14 millioner kroner i statslig støtte, men risikerer nu at lide skibbrud, hvis ikke man finder de sidste seks millioner til at iværksætte et toårigt testforsøg i Kattegat ud for Strandby.

Derfor var Bjarne Laustsen gået til ministeren.

- Det vil være synd, hvis Crestwing ikke opfylder kriterierne, og jeg havde håbet på en mere positiv indstilling fra en regering, der selv mener, at den er den mest grønne og miljøvenlige i mange årtier, siger Bjarne Laustsen. 

Lars Christian Lilleholt fastholdt dog, at der skal søges på lige fod med andre teknologier og projekter, og at han vil lade det være helt op til ”de dygtige mennesker, der har faglig indsigt, til at vurdere, hvilke projekter, der skal have del i de statslige støttemidler".

Artiklen er en del af temaet Bølgeenergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094