23948sdkhjf

Kamstrup oplever russiske og kinesiske login-forsøg

Nationalstat kan have interesse i at slukke for strømmen i hovedstaden.

Ved it-sikkerhedskonferencen Infosecurity 2018 nævnte Kamstrups head of product management, Carsten Nielsen, at Kamstrup oplever mange login-in-forsøg fra russiske og kinesiske ip'er på deres elmålere, der er koblet op på nettet.

Det skriver Version2.

Han påpegede desuden, at en nationalstat kan have interesse i at slukke for strømmen i hele hovedstaden.

- Hvem det så er, der står bag de ip-adresser, det kan jeg jo ikke sige, sagde Carsten Nielsen ifølge mediet ved konferencen i onsdag.

Kamstrups målere er dog gearet til at håndtere når udvedkommende fifler med måleren – om det så er for at snyde med elregningen eller masseslukke for en hel by.

Kamstrups målere udsender nemlig en alarm, hvis de bliver forsøgt tilgået uretsmæssigt.

For at teknikere kan rode med målerne uden at skabe påstyr er de udstyret med tyve krypteringsnøgler som målerne genkender. Der anvendes forskellige nøgler, hver gang en måler tilgås af en tekniker.

Kryptering er en af fem overordnede sikkerhedsprincipper, som ifølge Carsten Nielsen gælder for alt i Kamstrup. De fire andre er rollebaseret adgang, logning, flere lag af sikkerhed og en plan for beredskab og genetablering, skulle uheldet nu være ude, og en bydel eksempelvis står uden strøm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078