23948sdkhjf

Dansk transformerstation skal bære belgisk offshorepark

Bladt Industries har indgået kontrakt med Northwester NV om leverancen af en komplet og færdiginstalleret transformerstation til det kommende belgiske projekt Northwester 2 Offshore Wind Farm. Kontrakten er en turnkey-kontrakt (EPCI-kontrakt), som omfatter alt fra design til færdig installation.

Med det overordnede ansvar for hele projektet er Bladt indgået i et tæt samarbejde med deres mangeårige samarbejdspartnere Semco Maritime, som vil stå for de elektriske systemer, og ISC Engineering, som har til opgave at udføre det strukturelle design.

Dette er tredje gang, Bladt Industries med Semco og ISC som partnere skal levere en komplet transformerstation til udvikleren Parkwind, som står bag Northwester 2 Offshore Wind Farm. I 2013 blev Northwind transformerstationen leveret og bare tre år senere, Bligh Bank – begge projekter ligeledes som EPCI-kontrakter.

Transformerstationen skal leveres i tredje kvartal 2019, hvilket svarer til 17 måneder fra kontraktindgåelse til færdig installation.

- Med 22 offshore transformerstationer på referencelisten skal nøglen til vores succes blandt andet findes i vores mange års erfaring, kompetencer og dermed meget stor knowhow inden for feltet. Det er vigtigt, at vi altid drager nytte af vores erfaringer, samt at vi løbende bygger på disse erfaringer og optimerer på processerne, siger Klaus Steen Mortensen, CEO, Bladt Industries.

NorthWester 2 styres og udvikles af Parkwind NV. Parkwind er den ledende ejer og vil stå i spidsen for blandt andet konstruktionen af parken herunder transformerstationen. Transformerstationen forventes at have en totalvægt på 1.000 tons. Parken skal installeres i den belgiske del af Nordsøen cirka 46 km ud fra belgisk kyst. Parken vil i alt have 224 MW.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094