23948sdkhjf

Øget konkurrence på elbilmarkedet

En ny spiller med et nyt koncept indvarsler øget konkurrence om elbilkunderne.
Kampen om kunderne til elbiler skærpes, når Refsrup Leasing, d. 1. marts slår dørene op for det første dedikerede elbilcenter i Danmark, Elbilcenter København. Det skriver Børsen.

Dermed overhaler centret elbiloperatørerne Better Place og ChooseEV, der længe har gjort klar til at gøre elbiler til en del af gadebilledet i Danmark. D. 3. marts åbner Better Place deres første elbilcenter.

Better Place og Elbilcenter København skulle ifølge Børsen have arbejdet på et samarbejde, som dog blev opgivet. Nu går kampen så ind om at stå for flest af de 1.500-2.000 elbiler, som det vurderes kommer på gade i 2011.

Forskellige koncepter
Better Place og ChoosEV definerer sig som elbilsoperatører med fokus på infrastruktur. Ideen er, at kunderne via et abonnement leaser en elbil samt et batteri og en eventuel ladestander. Dog udlevere Better Place i princippet kun batteriet, mens ChoosEV også tilbyder abonnement uden bil.

Elbilcenter København opererer med et andet koncept, hvor bilen leases uden behov for abonnement på batteri og ladestander. Gennem samarbejde med en bred vifte af leverandører vil centret have biler og produkter fra så mange leverandører som muligt.

- Grundtanken er at samle al viden og alle elbiler, der er på markedet, ud fra en centerfilosofi. Kommuner, virksomheder og private, der vil prøve en elbil, skal kunne afprøve alle modeller hos os, forklarer direktør Casper Svensson, Refstrup Leasing.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078