23948sdkhjf

Leca-nødder skal produceres på affaldstræ

Biomasseprojekt til 110 millioner tager form i Hinge.

Leca-fabrikken i Hinge, der er en del af Saint-Gobain-koncernen, har netop fået godkendt investeringen på 110 millioner kroner til et stort biomasseprojekt, der skal gøre produktionen af Leca-nødder og de porøse letklinker mere bæredygtig.

Projektet vil betyde, at den kul, der i dag anvendes i produktionen, byttes ud med biomasse i form af affaldstræ.

På sigt vil det vil sænke CO2-udledningen fra fabrikken med mere end 50 procent om året og bidrage til Saint-Gobains overordnede mål om at reducere CO2 med 20 procent inden 2025. 

Røggasrensning og en ny mølle
For at Leca-fabrikken kan køre på affaldstræ i stedet for kul, skal der installeres en hel del maskinel.

- Vi skal have installeret en røggasvasker og to anlæg, der kan producere pulverbrændsler. Vi har dog  allerede eksisterende ovne, der kan køre på pulverbrændsler, forklarer projektchef Jesper Schmidt.

De to anlæg skal altså omdanne affaldstræet fra byggepladser og genbrugsstationer til en pulverform.

- Vi forventer at kunne få og håndtere 50.000 ton affaldstræ om året, og det vil helt kunne erstatte de 30.000 ton kul, som vi bruger i dag, fortæller Jesper Schmidt.

Færdigt i 2019
Projektet er støttet med 49,5 millioner kroner fra VE Proces tilskudsordningen – en ordning fra Energistyrelsen, der blev søsat som anlægsstøtte til virksomheder, som hjælp til omlægning af procesenergi fra fossilt til vedvarende energi.

Resten af pengene er Saint-Gobains egen investering i projektet. 

- Vi er i gang med projektet og forventer at etablere anlægget fra efteråret 2018 og sætte det i drift i august 2019, fortæller Jesper Schmidt.

Hvem der skal levere røggasvasker og anlægget til produktionen af pulverbrændsler, vil Jesper Schmidt ikke ud med. Der er fundet en leverandør, men aftalen er ikke underskrevet endnu. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079