23948sdkhjf

Det mener de om energiudspillet

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Som ventet deler energiudspillet vandene.

Regeringen offentliggjorde i dag det længe ventede energiudspil. Som ventet er alle ikke lige begejstrede.

Energy Supply har samlet en lang række af reaktioner på udspillet. 

Grøn Gas Danmark: Gas står til afgørende rolle i den grønne omstilling
Der er mange gode elementer i regeringens energiudspil, der meget tydeligt lægger op til, at gas skal spille en fremtrædende rolle i den grønne omstilling. Dog ønsker Grøn Gas Danmark, at der opstilles et politisk bestemt ambitionsniveau for andelen af grøn gas i gasnettet.

Dansk Byggeri: Energiudspil uden ambitioner
- Det er positivt, at regeringen er ambitiøs, når det kommer til at udbygge den vedvarende energi. Og vi er enige i, at der er behov for at se på energiafgifterne. Men det er uforståeligt, at udspillet mangler mål og ambitioner for, hvordan man kan spare på energien i bygninger, og at det ikke bliver regnet ind som middel i energipolitikken frem mod 2030, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri

Dansk Fjernvarme: Grønnere og billigere fjernvarme
- Der er særlig god grund til, at vi glæder os over forslaget om at reducere elvarmeafgiften. Det vil styrke fjernvarmens konkurrenceevne, vores mulighed for at udnytte vindmølleenergien og det vil give mulighed for meget bedre udnyttelse af den grønne overskudsvarme. Alt i alt et rigtig godt og grønt forslag, der vil understøtte fjernvarmens rolle i et stærkt sammenhængende energisystem til glæde for forbrugerne, siger Kim Mortensen, direktør for Dansk fjernvarme

Vindmølleindustrien: Flot udspil til ny energiaftale
- Regeringen har lyttet til mange parter, og er kommet med vigtige initiativer, der skal bringe den grønne omstilling videre (…) En flot buket, som dog også har enkelte tidsler. Vi håber på, at planerne for særligt havvind bliver mere konkrete end tilfældet er. I en situation hvor der inden for en kort årrække ikke ventes at være behov for tilskud til elproduktion fra havvind, så bør den endelige energiaftale indeholde en mere håndfast og ambitiøs plan for udbygningen, da vindenergi er en fri ressource, som Danmark skal satse mest muligt på. Derfor bør energiaftalen udover forslagene på landvind fastlægge planer for mindst tre havvindmølleparker på i alt 3.000 MW allerede nu, siger Jan Hylleberg, direktør for Vindmølleindustrien

Dansk energi: Startskuddet til et grønnere og rigere Danmark
– For første gang står vi med et energiudspil, hvor det grønne går op, mens danskernes elregning går ned. Det er et tiltrængt nybrud, som bør kunne samle bred politisk opbakning hurtigt. Klimaet og investorerne har brug for afklaring - ikke forlænget politisk spilletid, siger administrerende direktør for Dansk Energi, Lars Aagaard.

Interesseorganisationen Synergi (Danfoss, Grundfos, Velux og Rockwool): Højere grønne ambitioner
Regeringens længe ventede udspil til en energiaftale for perioden efter 2020 er et positivt udgangspunkt, men vi skal sigte endnu højere. Styrket fokus på energieffektivitet særligt inden for bygninger og industri er nødvendigt for at sikre, at vi når vores langsigtede klimamål. På den måde øger vi tempoet på den grønne omstilling, forbedrer industriens konkurrenceevne og indeklimaet i de danske boliger. Alt sammen til glæde for danskerne og til gavn for danske job og eksport.

Greenpeace: Den grønne omstilling holdes i slæbesporet
- Med logofarveskift og hornmusik oversælger regeringen voldsomt sit ambitionsniveau for den grønne omstilling. Regeringen spiller ud med en uambitiøs plan i slæbesporet, der svigter det globale klima. Mens andre lande i Europa hæver klimamålene, halter Danmark nu bagefter Parisaftalen med et helt utilstrækkeligt mål om først at gøre Danmark fossilfrit i 2050. Hvis Danmark skal leve op til aftalen, skal der langt mere fart på den grønne omstilling, så vi kan sige farvel til de sidste fossile brændsler i 2040 eller før, og her svigter regeringen fælt, siger Mads Flarup Christensen, generalsekretær for Greenpeace Norden.

Solarpolaris: Ikke imponerede
- Ganske kort: Vi er ikke er imponerede. Solbranchen oplever en række barrierer, som vi havde ønsket blev fjernet i den kommende aftale. Og som det ser ud nu er der ikke tanker i den retning. 

Brintbranchen: Mangler fokus på energilagring
- Der er mange positive elementer i regeringens udspil til et nyt energiforlig, men der mangler fokus på hvordan den grønne energi skal lagres. Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Brintbranchen. Med 800 MW havvind og 4,2 milliarder til teknologineutrale udbud for mere vedvarende energi forsætter vi ud af det grønne spor. Men vi mangler stadig fokus på teknologierne, der lagrer energien og fx kan integrere grøn elektricitet i varme,- transport- og gassektoren. Uden det fokus, bliver den grønne omstilling mere dyr og mere besværlig end, den bør være. En lagringsstrategi er langt vigtigere for den grønne omstilling end den generelle lempelse af elafgiften, som regeringen lægger op til, siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen.

 Arbejdsgiverne: Danmark skal være CO2-neutralt
- Der er rigtig mange gode elementer i regeringens nye energiudspil. Både nedsættelsen af elafgiften og at regeringen ikke længere har yndlingsteknologier, er godt for Danmark. Men det, vi skal sætte retningen efter, bliver ikke ambitiøst nok. Vores små og mellemstore virksomheder har brug for, at vi bevarer vores førerposition på energiområdet. Og ikke kun indenfor grøn energi. Danmarks skal være CO2-neutralt i 2050, siger formanden for byggeriudvalget i Arbejdsgiverne, Leif Frisk.

 Nature Energy: Positiv udspil
- Regeringen sender med energiudspillet et klart signal til private grønne virksomheder, som Nature Energy – om man skal kunne stole på, at når man har lavet grønne investeringer i Danmark, så trækker staten ikke tæppet væk under de investeringer. Det er meget positivt. Biogassen kan blive Danmarks næste grønne eksportsucces. Det kræver, at vi ikke gambler med den grønne omstilling. Vi skal investere nu, hvis vi også vil være en grøn vindernation i fremtiden, siger Ole Hvelplund, Nature Energy

Tekniq: Uambitiøs energispareindsats i regeringens udspil
- Dansk energipolitik har indtil nu gået på to ben. Vi har både fokuseret på udbygningen af vedvarende energi og på at nedbringe energiforbruget, og det har været helt afgørende for den grønne omstilling. I regeringens udspil er der afsat for få midler til en fremtidig energispareindsats - og indsatsen er desuden begrænset til procesenergi i bestemte virksomheder. Energispareindsatsen er alt for uambitiøs i lyset af at Energistyrelsens egne basisfremskrivninger viser, at energiforbruget kommer til at stige i de kommende år, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq.

Dansk Håndværk: Energiplan skipper 40 procent af potentialet
- Bygningsmassen i Danmark står for 40 procent af energiforbruget. Derfor er det hul i hovedet at regeringen helt dropper den del af potentialet i deres energiudspil. Energiforbedringer er en god forretning for erhvervslivet - men det er også en god forretning for Danmark. Så hvis man dropper 40 procent af potentialet, mister man både værdien hos forbrugerne, indtjeningen hos håndværkerne og Danmarks mulighed for at få de størst mulige energigevinster, siger Morten Frihagen, direktør i arbejdsgiverforeningen Dansk Håndværk.

Dansk Energi: Elbilerne mangler
Det er klart, at vi havde sat næsen op efter initiativer, der får mere el ind i transportsektoren. Hvis vi skal nå vores CO2-reduktionsmål i 2030, så skal vi elektrificere transporten. Og det havde været rart allerede nu at få nogle pejlemærker. Men statsministeren sagde jo på pressemødet, at der kommer et klimaudspil senere på året, og det ser vi så frem til, siger Lars Aagaard, adm. direktør hos Dansk Energi.

 

Hold dig opdateret med Energy Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu
1

Stormløb mod kystnære møller og European Energy

Aarhus skriver historie med 29.000 gadelamper

Innovationspris til MHI Vestas

GreenLab Skive dobler op på vindmøller

1

MHI Vestas når milepæl på Horns Rev 3

Nyhedsbrev

To danske virksomheder blandt verdens mest bæredygtige

Online Avis Arkiv
1

Om 4747 dage: Bornholm slukker for forbrændingsovnen

Regulering forhindrer hjemtagning af data på tværs af el og vand

Kamstrup og Siemens lander ordre på 250.000 målere

1

Efter borgermøde: Energistyrelsen beklager arrogance

Vild konkursrekord i jubelåret 2018

2

Mors siger nej til én meter høje mini-møller

Stort potentiale: Elbiler er nu klar til at støtte elnettet

9

Efter politianmeldelse: Der er ikke noget at komme efter

Bølgeenergi
Tordenskiold ligger stabilt og producerer strøm

Nye energiprojekter på vej

Biogasledning kræver ikke særlig miljøundersøgelse

Faxe Forsyning indstiller alle igangværende projekter

Victor DST har fundet ny energi i den grønne omstilling

Energilagring
Intelligent batterilager og solceller til VM i alpint skiløb

Dansk-norsk samarbejde på havvind styrkes

Ørsted kaster sig ud i japansk havvind

Viborg Fjernvarme betaler varmepenge tilbage

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

GE snart klar med prototype på monstermølle

Siemens Gamesa bider MHI Vestas i haserne

Fairwind tager på fjernøstligt eventyr med Siemens Gamesa

Find dine strømslugere og spar 1.000 kroner

Analytiker: Indbringende Radius-salg er stadig muligt

Rift om fyrede Aluwind-smede

Investorer sælger Ørsted-aktier efter stop af Radius-salg

MHI Vestas gearer op i USA

Pelle Dragsted: Demokratisk skønhed i stoppet Radius-salg

Nilan hædret med pris

Vestas vil have Helle Thorning-Schmidt i bestyrelsen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Grøn kabelteknologi til grøn strøm

Temperaturføler til indskruning

ONE Startup - 25. januar - TILMELD DIG

Når vi trykker på knappen, skal systemet bare fungere

Bell hus fra KTR

Vi er klar til at certificere jer efter DS/ISO 45001:2018. Er I klar?

Billy Regnskabsprogram tilbyder automatisk årsregnskab og selvangivelse

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Vil du med på vores succes – her hvor de spændende opgaver bliver til virkelige projekter?

Dansk Procesventilation har færdiggjort svejserøgsudsugning til mekanisk serviceværksted

Det kan du også med tekstil

Fibox - Ny video om ARCA skabet

Ekspert i Automatdrejning - Tag kontakt til Automa

Måling af statisk elektricitet

Svingnings- og Chokdæmpere fra WILLBRANDT Gummiteknik

Fokus på service

Udførelse af elforsyningsanlæg - efter de nye regler

Positionere og controllere med Ethernet interface

Kendt ansigt i ny stilling hos Carsten Holm A/S Sealing Solutions

Mitsubishi Kazan 25 luft/luft varmepumpe

Store besparelser!

LF Kobling

Målende sikkerhedsscanner til mobile og komplekse applikationer

Ara-el præsenterer Ex-d, Ex-e, Ex-de, Ex-dem kontrol paneler

TekPartner intensivere indsatsen i Nord- og Midtjylland med ny salgschef

Send til en kollega

0.159