23948sdkhjf

Dansk offshore-fremstød i Angola

Offshore Center Danmark og Dansk Industri arrangerer erhvervsfremstød for danske offshorevirksomheder i Angola.
En udvalgt skare af repræsentanter fra de største danske leverandører i offshoreindustrien besøger i april Angola for at drøfte fremtidigt samarbejde med den angolanske olie- og gasindustri. Besøget skal bane vejen for danske virksomheder som Brüel & Kjær Vibro og Welltec.

Erhvervsfremstødet i Angola er arrangeret Offshore Center Danmark i samarbejde med Dansk Industri, og besøget er det foreløbige resultat af rundbordssamtaler mellem de danske virksomhedsledere og en angolansk erhvervsdelegation, som besøgte Danmark i november sidste år.

Dansk know how i høj kurs
Efter det angolanske besøg overvejer flere virksomheder nu at følge Mærsk Olie og Gas ind på det angolanske marked. Mange af dem har gode forudsætninger for at få succes:

- Angola har udpeget offshore olie/gas til det fremtidige vækstområde efter en række betydeligt fund – det er her mulighederne ligger. Angolas olieselskaber efterspørger de kompetencer inden for udnyttelse af offshore felter, som danske leverandører tilbyder. Med en tiltagende politisk stabilitet i landet er det meget realistisk, at vi ser flere danske virksomheder tager udfordringen op og etablerer sig i Angola, vurderer direktør Peter Blach, Offshore Center Danmark.

Etablering i Angola kan være en vanskelig proces, men for at hjælpe virksomhederne i gang yder Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) finansiel støtte, og vurderingen er, at Angola er et af de mest oplagte lande i Afrika at etablere sig i for øjeblikket, vurderer Department Director Peter Schwabe, IFU.

Flere virksomheder allerede etableret i Angola
Welltec, som er ledende inden for udstyr til olie- gasindustrien, har ligesom Mærsk Olie og Gas, betydelige aktiviteter offshore Angola.

- Welltec etablerede sig i Angola allerede i 2002 og besøget til april er med til at styrke samarbejdet i den vestafrikanske region. Angola udgør en strategisk position i vores aktiviteter i hele det sydlige Afrika, forklarer Area Manager Christian Krüger, Welltec.

Udover deltagelse ved flere officielle arrangementer og en konference besøger de danske erhvervsledere blandt andet det statsejede angolanske olieselskab Sonangol samt Mærsk Olie og Gas’ onshore faciliteter.

Erhvervsfremstødet i Angola finder sted d. 11.-13. april og er udelukkende for inviterede virksomheder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125