23948sdkhjf

Elkæmpe sløjfer millionkontrakt med sig selv

Det sker for at undgå kritik

Energikoncernen Seas-NVE har valgt at annullere en kontrakt på 169 millioner kroner

Det skriver Finans.

Aftalen omfatter Seas-NVEs monopolselskab Cerius, der driver elnettet for 400.000 elkunder på Sjælland, Lolland-Falster og øerne, samt søsterselskabet Seas-NVE Strømmen.

Tidligere på året udbød Seas-NVE en usædvanligt stor opgave med at indhente energibesparelser på 340 gigawatt-timer.

Der var dog kun et energiselskab der bød på opgaven – selskabets eget Seas-NVE Strømmen.

Nu er kontrakten mellem Cirius og Seas-NVE Strømmen altså annulleret.

Det sker for at undgå beskyldninger om urent trav og udnyttelse af monopolkundernes penge.

- Vi oplever, at motiverne bag aftalen ville kunne anfægtes, og det er stik mod vores intentioner med at gennemføre EU-udbuddet. Vi vil derfor nu meddele tilbudsgiver, at vi ønsker at annullere aftalen og drøfte mulige alternativer til udbudsmodellen med myndighederne, oplyser Henrik Wej Petersen, der er netdirektør i Cerius.

Ikke helt stuerent
Adm. direktør Jette Miller hos De Frie Energiselskaber mener, at det har været en helt bevidst handling fra Seas-NVEs side af, og at man har forsøgt at konstruere udbuddet, så koncernen selv kunne sikre sig opgaven.

Hun mener, at Seas-NVE kun har annulleret aftalen, fordi den er kommet frem i lyset. Hun peger samtidig på problematikken i at have en energispareordning, hvor monopolselskaberne kan hyre deres koncernforbundne selskab på kundernes regning.

Professor på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh siger, at det virker suspekt og uhensigtsmæssigt med de sammenblandede interesser - også selvom det som sådan ikke er ulovligt. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093