23948sdkhjf

Ørsted opfører 20 MW batterianlæg

Det bliver selskabets første kommercielle anlæg.

Ørsted har netop truffet beslutning om at opføre og drive et batterilagringsanlæg på 20 MW i nærheden af Liverpool, Storbritannien.

Carnegie Road-batterilagringsprojektet er Ørsteds første projekt inden for energilagring i stor skala. 

- Vi glæder os til at komme i gang med projektet. Batterier egner sig rigtig godt til at levere frekvensrespons, og vi tror derfor, at de vil komme til at spille en vigtig rolle, når det drejer sig om at levere ydelser, som kan være med til at sikre et stabilt elnet, siger Ryan O'Keefe, chef for Energy Storage & Solar i Ørsted.

Stor efterspørgsel
Anlægget skal levere ydelser til det britiske elnet, som skal hjælpe med at holde elnettet stabilt, når efterspørgslen efter el stiger og falder.

Efterspørgslen efter disse ydelser vil sandsynligvis vokse i Storbritannien, da landet forventes at afvikle en stor del af sine fossilbaserede produktionsanlæg og satse på mere vedvarende energiproduktion.

Carnegie Road-batterilagringsprojektet er oprindeligt udviklet af Shaw Energi, som vil bistå Ørsted med gennemførelsen af projektet.

- Overtagelsen af Carnegie Road-anlægget er et vigtigt skridt fremad, da det er vores første batterilagringsprojekt i kommerciel skala. Vi investerer milliarder i Storbritanniens energiinfrastruktur, og dette er endnu en stor investering, som giver Storbritannien en central rolle i den globale energiomstilling ,siger Matthew Wright, administrerende direktør for Ørsted UK.

Nettilslutningsaftalen og de nødvendige tilladelser er på plads, og opførelsen forventes påbegyndt i løbet af maj. Anlægget forventes at være i drift ved årets udgang.

NEC Energy Solutions er valgt som leverandør af batterianlægget. 

Flere informationer om Ørsted og batterierne

I 2017 besluttede Ørsted at opbygge en position på det spirende marked for energilagring og er derfor gået i gang med at teste energilagring i forbindelse med selskabets britiske havvindmøllepark Burbo Bank og EnergyLab Nordhavn-projektet i Danmark.

I februar 2018 annoncerede Ørsted desuden sine planer om at etablere et pilotprojekt inden for lagring på 1 MW i Taiwan.

Hvis Bay State Wind-projektet i USA realiseres, vil Ørsted etablere et 55 MW lagringsprojekt i forbindelse med havmølleparken. Batteriet vil være med til at balancere elnettet ved at levere frekvensrespons

Artiklen er en del af temaet Energilagring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172