23948sdkhjf

Husstandsmølleproducent fyrer 30

Firmaet skruer ned for produktionen af vindmøller.

Solid Production med hovedsæde i Skjern må skrue ned for deres produktion af vindmøller. Det betyder, at 30 ansatte nu står uden arbejde, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse. 

Afskedigelserne sker fordi situationen på virksomhedens vigtigste marked, Japan, i øjeblikket er i opbrud. Ledelsen på virksomheden er dog optimistisk og tror på, at det japanske marked kan vise sig fortsat at være lukrativt for de dansk producerede møller.

Stop i japansk vækst
Solid Production A/S har oplevet stor efterspørgsel på det japanske marked gennem det sidste år, og har derfor opbygget et stort lager af færdige møller for at kunne efterkomme efterspørgslen.

Nu har den japanske regering desværre med kort varsel reduceret den lokale støtteordning for husstandsvindmøller, og det har medført en opbremsning i efterspørgslen.

Siden de første forlydender om en ændring af støtteforholdene i Japan kom frem i februar, har virksomheden holdt produktionen i Skjern i gang. De japanske forhandlere forventede fortsat afsætning, men nu har den japanske regering endeligt besluttet at nedjustere støtteordningen.

Det betyder, at Solid Production A/S må justere på bemandingen, og det betyder altså, at der må siges farvel til 30 mand.

Lys efter til efteråret
Solid Production A/S arbejder på at bringe en ny mølle på markedet med større vingefang. Den yder mere og giver dermed en bedre forretning for kunderne, og det er denne mølle, der nu fokuseres på for at stå endnu stærkere over for konkurrenterne.

Møllen er klar til salg efter sommerferien. Derfor ser Solid Production A/S fra efteråret stadigvæk muligheder for en god vindmølle forretning i Japan. Der ligger fortsat en del gode vindmølleprojekter, som er blevet godkendt, inden støtteordningen blev reduceret.

Men det er med den nye mølle. Med andre ord, er det nødvendigt at bremse op for at køre vindmølleproduktionen på et væsentlig nedjusteret niveau, og fokusere på implementering af nyt produktionsudstyr til den nye mølle.

Udover vindmøller laver Solid Production A/S underleverandørarbejde og producerer højeffektive varmepumper til fjernvarmeanlæg, industrier og andre, der er selvforsynende med varme.

Disse forretningsområder bliver ikke berørt af nedjusteringen. Solid Production A/S producerer husstandsvindmøller og varmepumper, som afsættes såv

Artiklen er en del af temaet Husstandsmøller.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.845