23948sdkhjf

Vindmølleindustrien: Regeringsudspil mangler konkret plan

Regeringens vision for havvind er rigtig, men der mangler handling her og nu, lyder det fra brancheorganisation.

Planen om at etablere en ny havvindmøllepark på 800 MW i 2024, og på sigt endnu mere havvind, er et flot oplæg til forhandling. Regeringens vision for havvind er rigtig, omend der er behov for at planerne bliver mere konkrete og bør rumme mindst 3.000 MW.

Sådan lyder det fra brancheorganisationen Vindmølleindsustrien i en pressemeddelelse. 

- Det er glædeligt, at Folketingets partier nu har et konkret udspil at forholde sig til i forhold til udbygningen med havvind. Visionen er på plads, men når elproduktionen fra havvind ikke forudsætter offentligt tilskud under den kommende energiaftale, så er der ingen grund til at regeringen vil vente til 2022 med at lave en samlet plan for havvind, siger Jan Hylleberg, administrerende direktør for Vindmølleindustrien, og fortsætter:

- Hvis politikerne mener det, når de siger, at Danmark skal være Silicon Valley for havvind, så må partierne bag en ny energiaftale have en konkret plan herfor helt frem mod 2030. Det har nabolandene og senest også hollænderne, der vil bygge 1.000 MW om året i perioden 2024-2030. Sådanne beslutninger kan virksomhederne planlægge og investere efter, og vi håber, at den endelige energiaftale muliggør det samme i Danmark, da det jo er her vi har arbejdspladser og produktion at beskytte, tilføjer han.

Regeringen oplyser, at man i 2022 vil beslutte, om der skal opføres yderligere havvind i årene frem mod 2030.

Vindmølleindustrien har lagt op til, at Danmark udbygger med yderligere 3.000 MW frem mod 2030, da samfundet i samme periode skal elektrificeres markant og derfor enten selv kan aftage strømmen eller kan sælge strømmen til udlandet, som en råvare som det er gjort i årtier med olie og gas.

- Yderligere prisfald på havvind kræver investeringer, og investeringsbeslutningerne vil blive taget på denne side af 2020 ud fra de politiske planer, de enkelte lande har. Hvis man venter til 2022 med at træffe konkrete beslutninger om større ambitioner, stiller man Danmark dårligt i konkurrencen om investeringer i produktion og arbejdspladser, siger Jan Hylleberg fra Vindmølleindustrien. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078