23948sdkhjf

Nu har Semco Maritime overskud på driften

På trods af stigende olie- og gaspriser i løbet af året var størstedelen af 2017 præget af fortsat lav aktivitet og hård konkurrence inden for olie- og gassektoren.

Først mod årets slutning steg efterspørgslen fra kunderne på forretningsområdet, som fortsat er vigtigt for Semco Maritime. Det afventende marked og fortsat prispres på alle koncernens forretningsområder medførte i 2017 en omsætning på 1,408 mia. kr. mod 1,598 mia. kr. i 2016. 

Trods den lavere omsætning og det væsentlige prispres i 2017 lykkedes det Semco Maritime at skabe et positivt resultat af primær drift mod et underskud på 127 mio. kr. i 2016. Udviklingen var drevet af omkostningstilpasninger gennemført i 2016 samt forbedret projekteksekvering, der medførte en betydelig fremgang i bruttomarginen til 68 procent fra 60 procent året før. Årets resultat efter skat for fortsættende aktiviteter steg med 120 mio. kr. til et beskedent underskud på 8 mio. kr. mod et underskud på 128 mio. kr. i 2016.

 - I 2017 så vi for alvor resultaterne af det store arbejde med at tilpasse forretningen til de meget dynamiske markedsforhold, ligesom vores forbedrede evne til at eksekvere på projekter på tværs af hele koncernen skabte fremgang. På trods af fortsat udfordrende konkurrencevilkår har vi derfor været i stand til at skabe et positivt resultat af primær drift efter tre usædvanlige år. Selvom 2017 blev bedre end de foregående år, er årets resultat ikke tilfredsstillende, men vi er godt rustet til at skabe yderligere forbedring i de kommende år, siger administrerende direktør Steen Brødbæk.

Semco Maritimes strategi frem mod 2020 er fortsat at sikre større uafhængighed af olie- og gasforretningen ved at styrke forretningen med Semco Maritimes produkter og kompetencer inden for andre markedssegmenter end olie og gas – særligt på offshore vind. 

 - Vi intensiverer vores fokus på offshore wind, og selv om de tyske auktioner har udskudt tidspunktet for mange projekters installation, så bærer vores indsats på forretningsområdet allerede frugt. Vi får stadigt stærkere positioner på de vigtigste vind-markeder globalt. Olie- og gasforretningen er og vil fortsat være et vigtigt forretningsområde, og vi fortsætter udviklingen med at skabe balance i koncernens tilbud og sikre høj kvalitet og skarp eksekvering for alle vores kunder, siger Steen Brødbæk.

 Semco Maritime forventer et højere aktivitetsniveau i 2018 under forudsætning af fortsat stabilisering i olieprisen efter en lang periode med usikkerhed og lav visibilitet. Markedet for offshore vind forventes at vokse yderligere i takt med, at vindmølleparker flere steder kan opføres med meget begrænset eller ingen statsstøtte. Samlet set forventes koncernen at opnå positive resultater af de seneste års tilpasninger både i form af et højere aktivitetsniveau og et forbedret resultat i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11