23948sdkhjf

Afsluttende fase nærmer sig: Møllepark skrumper

40 møller bliver nok nærmere til 30 i Nørrekær Enge.

Vattenfall har nu i mange år arbejdet på at etablere en vindmøllepark på 40 nye møller i Nørrekær Enge på grænsen mellem de to kommuner Aalborg og Vesthimmerland - førstnævnte ville få 16 møller, mens Vesthimmerlands Kommune ville få 24 møller.

Det skriver Nordjyske.

Projektet er på vej ind i den afsluttende fase, sådan rent politisk, men efter en høring i sommeren 2017 indkom en række indsigelser fra beboere i området, der betyder, at de to kommuner nu har udarbejdet fire forskellige scenarier med færre møller.

Efter planen skal det endelige forslag godkendes i de to kommuner i maj/juni i år, men med et "regeringsskifte" i nabokommunen i mellemtiden har Aalborgs politikere ifølge by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen behov for at blive ajourført i forhold til holdningen i Vesthimmerland.

- Jeg skal have et møde med kommunen for at se, om der stadig er fælles fodslag, siger Hans Henrik Henriksen, der endvidere varsler, at der skal gennemføres drøftelser med organisationen Nørrekær Enges Vindmølleforening og Vattenfall, hvor førstnævnte er en organisation stiftet med henblik på lokalt ejerskab til en del af vindmølleparken.

Uagtet hvordan ejerforholdet falder ud er en ting sikkert. I følge Hans Henrik Henriksen bliver der ikke tale om et projekt i et omfang, som i det oprindelige udspil, det vil sige med 40 møller.

- Vi ender noget tættere på de 30. meget tættere, siger han.

Under høringsfasen modtog de to kommuner samlet 68 høringssvar, hvoraf 21 alene er sendt til Aalborg Kommune og 16 alene til Vesthimmerlands Kommune. 31 høringssvar var sendt til begge kommuner. Fire af de 68 henvendelser var fra myndigheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094