23948sdkhjf

Vattenfall installerer første mølle i offshore testcenter

Det blev en 8,8 MW mølle fra Vestas på et sugebøttefundament.

Vattenfalls europæiske udviklingscenter for havbaseret vindenergi (EOWDC) er et test- og udviklingscenter, der er placeret i Aberdeen Bay i det nordøstlige Skotland.

Tidligere på måneden blev den første 8,8 megawatt store vindmølle fra MHI Vestas sat på plads, hvilket betød, at den blev verdens kraftigste kommercielt installerede vindmølle.

Det skriver Vattenfall på sin hjemmeside. 

- Opførelsen af den første vindmølle er en vigtig bedrift (...) Vi er meget begejstrede for den banebrydende teknologi, der er anvendt på alle vindmøllerne, og det er bemærkelsesværdigt, at blot én vingerotation kan levere strøm til en gennemsnitlig husstand i Storbritannien i en hel dag, fortæller Vattenfalls Project Director, Adam Ezzamel.

EOWDC-vindmølleparken anvender adskillige forskellige teknologier inden for offshore vindenergi.  En af de ting er, at der anvendes sugebøttefundamenter ("Suction Bucket Jacket"), i stedet for at fundamenterne hamres ned i havbunden, som er den normale fremgangsmåde. Sugebøttemetoden er praktisk taget støjfri, hvilket minimerer forstyrrelsen af havpattedyr og fisk.

EOWDC-vindmølleparken kommer til at bestå af 11 vindmøller med en samlet effekt på 93,2 megawatt. Den årlige produktion vil svare til 70 % af Aberdeens elforbrug.

Vattenfalls europæiske udviklingscenter for havbaseret vindenergi (EOWDC)

  • Møller: 11 (MHI Vestas V164)
  • Højde til vingespids: 191 m
  • Vingelængde: 80 m
  • Samlet effekt: 93,2 MW

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219