23948sdkhjf

Ny direktør for Hydrogen Valley

Præcisering

Artiklen blev oprindeligt bragt med overskriften Ny direktør på brintfabrikken. Det er nu rettet, da brintfabrikken er misvisende, da Søren Bjerregaard Pedersen bliver direktør for Cemtec og Hydrigen Valley og ikke for brintfabrikken HyBalance, der retteligt har Rasmus Vejle som fabriksleder. 

Energy Supply beklager misforståelsen.

Brint og biogas vil fortsat være et vigtigt omdrejningspunkt i centrets virke, men fra 1. maj hedder direktøren i Cemtec og Hydrogen Valley Søren Bjerregaard Pedersen.

Han afløser Lars Udby, der fortsætter i organisationen.

Søren Bjerregaard Pedersen kommer fra en stilling som udviklingschef hos NordDanmarks EU-kontor, hvor han har stået i spidsen for strategisk udvikling af organisationens tilbud til erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner.

- Søren Bjerregaard Pedersen kommer til at stå i spidsen for at tage Hydrogen Valley mod nye mål inden for den grønne omstilling. Hydrogen Valley har gennem årene positioneret sig som en central aktør og partner også inden for energiklyngen House of Energy, der har integrerede energisystemer som sit fokus. Grønne brændsler er en nøglefaktor i integreringen af energisystemer, og den nye direktør skal styrke arbejdet med disse teknologier, siger Peter Christensen, formand for CEMTEC-fonden.

Lars Udby, der har været direktør for Cemtec og Hydrogen Valley siden 2009, fortsætter altså i organisationen og vil have fokus på etablering af nye projekter blandt andet inden for elektrofuels.

Om Hydrogen Valley & Cemtec

Cemtec-fonden er en erhvervsdrivende fond, som bla. driver erhvervsparken Cemtec i Hobro.

Hydrogen Valley har til huse i erhvervsparken og driver udvikling og etablering af projekter inden for energisystemer, hvori der indgår grønne brændsler som brint, biogas og metanol. Hydrogen Valley er partner i energiklyngen House of Energy, som med fokus på integrerede energisystemer samler virksomheder, organisationer og forskere, der arbejder med bæredygtige energiteknologier

Hydrogen Valley har bidraget til etablering af mere end 200 arbejdspladser med udgangspunkt i disse teknologier.

Senest har Hydrogen Valley gjort sig bemærket i forbindelse med etableringen af en af Europas største og mest avancerede fabrikker inden for fremstilling af brint, der er baseret på elektrolyse med strøm fra bla. vindmøller.

HyBalance-anlægget, som er under opførelse i udkanten af Hobro, har den franske gas-koncern Air Liquide som hovedinvestor og har modtaget midler fra EU’s FCHJU-program og det danske ForskEL-program.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094