23948sdkhjf

Vestas-formand i frontalangreb på kapitalfonde

Bert Nordberg kalder fondene for landsforrædere og det værste skidt i samfundet.

Hvis man forventer, at Vestas en skønne dag bliver overtaget af en kapitalfond, bliver det ikke med bestyrelsesformand Bert Nordberg ved roret. Det skriver Berlingske Tidende.

I et interview med avisen spørges der netop ind til, om en overtagelse kunne være et emne, og det fik Bert Nordberg til at sende en svada afsted mod kapitalfondene.

- Jeg er ikke populær, for jeg kan ikke lide kapitalfonde. Jeg synes, de er det værste skidt i samfundet. Jeg har et eksempel fra Danmark kaldet TDC, som de (kapitalfonde, red.) gik ind i, solgte alle faciliteterne, som TDC havde, de rensede selskabet for penge, og så satte de det tilbage på børsen. Det var kun en skal, og de tog så mange penge ud af landet. Jeg har aldrig tilgivet dem for det. Det er ikke den slags mennesker, som jeg kan lide. Jeg kan lide mennesker, som bygger langsigtede selskaber, der gør godt for samfundet, sagde Bert Nordberg til Berlingske Tidende.

Som et andet eksempel giver han svenske Volvo Trucks, som kapitalfonden Cevian i 2007 købte en andel af. Sidste år solgte Cevian dog sin aktiepost til kinesiske Geely – en handling der får Bert Nordberg til at kalde ledende partner i Cevian, Christer Gardell, for en landsforræder.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234