23948sdkhjf

PowerLabDK henter ny formand hos Dansk Energi

PowerLabDK, der understøtter Danmarks rolle som energiteknologisk pionerland, har fået ny formand.

Jørgen S. Christensen er klummeskribent her på Energy Supply

Her kan du læse et par af hans indlæg.

Ud med Diesel - ind med el

Grøn omstilling i overhalingsbanen

Fremtiden er elektrisk og drevet af batterier

Han erstatter styrekomitéens tidligere formand, Preben Jørgensen, der har takket af efter seks år på formandsposten.Jørgen S. Christensen fra Dansk Energi bliver nye formand for testplatformens styrekomité.

- Det har været en fornøjelse af have Preben ved roret gennem opbygningen af PowerLabDK. Han har i den grad sat sit præg på udviklingen og været en inspirerende og vedholdende sparringspartner i forløbet, fortæller centerleder og professor Jacob Østergaard.

Solid erfaring
Jørgen S. Christensen er forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi, hvor han i mere end 20 år har arbejdet med teknologiudvikling samt forholdet mellem produktion og forbrug i den danske energisektor. Gennem de seneste år er hans fokus skærpet på intelligente energisystemer, hvilket er ganske godt i tråd med både Energikommissionens og Digitalt Væsktpanels anbefalinger - ligesom det flugter med PowerLabDKs fremtidige forskning og udvikling. 

Både Energikommissionen og Digitalt Vækstpanel anbefaler nemlig et skærpet fokus på digitalisering af energisystemer og udvikling af nye energiteknologier, for bedre at kunne understøtte den grønne omstilling og gavne både vækst, beskæftigelse og eksport.

PowerLabDK støtter disse anbefalinger og har i den forbindelse udbygget sine faciliteter med bl.a. data indsamling og -håndtering, real time simuleringer samt brug af High Performance Computing, hvilket styrker platformens forskning, udvikling og test af fremtidens energisystem. Et energisystem, hvor ikke kun digitalisering, men også net-balance, integration af vedvarende energi og nye markedsmodeller er i fokus.

- Jeg ser frem til et godt samarbejde med Frida Frost (PowerLabDks COO, red.), hvor vi i Styrekomitéen skal fastlægge platformens fremtidige fokus inden for intelligente energisystemer, så PowerLabDK fortsat kan tilbyde helt unikke test-faciliteter i Danmark og resten af verden, siger Jørgen S. Christensen.

Erfaringer er en fordel
Frida Frost ser ligeledes frem til et tæt samarbejde med Jørgen S. Christiansen, og er ikke i tvivl om, at Jørgens mange års erfaring hos Dansk Energi, vil være til PowerLabDK’s fordel.

Hun anerkender dog også, at platformens fremtidige fokus ikke står dem helt frit for, da regeringens udspil til nyt energiforlig venter lige om hjørnet.

- Jeg glæder mig til at se, hvilke rammer den kommende energiaftale opstiller for både energiteknologisk forskning og den grønne omstilling generelt. Derudover bliver det også interessant at se, om vores forslag om Bornholm som national testzone for intelligent energi bliver medtaget i forliget, fortæller Frida Frost.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094