23948sdkhjf

Hollandsk forsyningsselskab vælger dansk måleteknologi

25.000 analyser over en periode på 2,5 år har overbevist Vitens om at indføre Mycometers teknologi Bactiquant som standardmetode til måling af bakterieniveauet i vandet.

Mycometers Bactiquant-teknologi er blevet udvalgt blandt en række nye teknologier, som Vitens har inde til afprøvning.

Det hollandske vandværket er nemlig kendt for at være med, når det gælder om at teste og implementere nye teknologier.

- Vitens har sat barren højt og har en professionel organisation, der følger vandet meget tæt fra råvand til forbruger for at sikre den højeste kvalitet. Derfor tester de hele tiden de nyeste teknologier til løbende at overvåge vandkvaliteten, så forbrugerne kan have tillid til, at der kommer rent vand ud, når de åbner for hanerne, siger Morten Miller, medstifter af Mycometer.

1.000 målinger om måneden
Det hollandske vandværk leverer vand til 5,6 millioner mennesker, hvilket svarer til 350 millioner kubikmeter vand om året.

Forsyningsselskabet foretager op til 1.000 målinger om måneden med Bactiquant og kan nu på få minutter afsløre og spore bakterier undervejs i produktionen.

- Resultatet er at Vitens har overblik over hele processen og løbende verificerer, at vandkvaliteten er i orden. Helt konkret udtager Vitens vandrøver i et fastlagt prøveprogram, og samtidig giver teknologien mulighed for at rykke ud i felten og udtage prøver i forbindelse med beredskabssituationer og mistanke om forringet vandkvalitet i hele vandkæden fra råvand til forbruger, siger Morten Miller.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.44