23948sdkhjf

GridManger skal præsentere sin teknologi i USA

Cleantech-virksomheden GridManagers energioptimerende teknologi og systemer har fået international bevågenhed og hæder.
Som eneste danske firma er GridManager blandt finalisterne i dette års Nordic Cleantec Open.

Konkurrencen går på GridMangers forretningspotentiale og vision for, hvordan Smart Grid løsninger kan rulles ud. Viborg-virksomhedens er med på basis af sine energieffektive systemer, som giver mulighed for at overvåg og styre energiforbrug. Udfordringen er hvordan kunderne gøres interesserede.

- Vi har med vores løsning hvor kunderne efterspørge det selv ud fra deres beviselige fordele kommet med et nyt bud på løsningen. Her er det slående at det Danmark med sin stærke baggrund i Vind strøm kun har én repræsentant, og det er selvfølgeligt en ære at præsentere Danmark i så stærkt et felt, siger CEO i GridManager, Mogens Birkelund.

Det er ikke eneste skulderklap til firmaet.

Flot andenplads efter spansk gigant
Tidligere på året kom Gridmanager ind på en flot andenplads i den europæiske smartmeter konkurrence i London, hvor firmaet var nomineret i fire kategorier. Andenpladsen blev givet for GridManagers systems evne til at forbedre integrationen af måledata og brugervenlighed.

- Vi blev desværre slået af Endessa som er et Spansk Selskab der er 13 gange større end DONG. Jeg har lidt et konkurrencemenneske i mig så jeg er selvfølgeligt ikke tilfreds med en anden plads, men i betragtning af at de har lavet et system sammen med Enel fra Italien der er kørt ud til 13 mio forbrugere, så er vores bidrag tydeligvis OK, siger Mogens Birkelund.

GridMangers system og teknologi er også blevet bemærket i USA.

Amerikansk interesse i teknologien
Ud over nomineringen og andenpladsen er GridManager inviteret til at præsentere firmaets teknologi for det amerikanske marked ved dette års ARPA-E Energy Innovation Summit i Washington.

- Jeg mener klart at det er en anerkendelse at være én af de få der er inviteret, og vi er unikke på vores teknologi område, siger Mogens Birkelund.

I december 2010 offentliggjorde GridManager en millionordre i Australien .

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142