23948sdkhjf

Vestas tester hybridanlæg i vindmøllepark

Kombinationen af vind og sol skal øge den årlige strømproduktion.

Vestas og EDP Renewables har netop installeret et vind- og sol-hybrid-anlæg i EDPS vindmøllepark Janda III i Cadiz i Spanien.

Hybridanlægget består af en Vestas mølle på 3 MW og et 372 kW solcelleanlæg.

Strømmen fra solcelleanlægget sendes direkte ind i vindmøllen, hvis converter transformerer solcellestrømmen og derefter sender den ud i elnettet.

Vestas har i forbindelse med projektet opgraderet de tekniske specifikationer i vindmøllens kontrolsystem, converteren og designet, lige som der er installeret ny hardware.

Ved at koble både vind og sol på vindmøllens teknisk system kan man reducere antallet af convertere, hvilket medfører færre omkostninger til udstyr og dermed et lavere cost-of-energy.

- Projektet demonstrerer hvordan man ved at bringe sol og vind sammen kan sænke cost-of-energy og stadig have en stabil energiproduktionen. Resultaterne af testen vil styrke vores strategi om at kombinere vedvarende energi-teknologier, siger Bo Svoldgaard, Senior Vice President i Vestas.

Parterne forventer, at man ved at kombinere vindenergi og solenergi kan øge kapaciteten og dermed den årlige energiproduktion.

 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158